Quantcast

Румен Петков дава Реформаторите на прокурор

OFFNews Последна промяна на 08 февруари 2016 в 08:19 5865 4

Румен Петков дава Реформаторите на прокурор

Зам.-председателят АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков ще сезира прокуратурата заради 90 707 лв., които са укрити от Реформаторския блок.

В ефира на Нова тв той обясни, че доклад на Сметната палата показва, че партиите в коалицията не са предоставили информация за имената на 9 дарители, вида и дарените средства, имената на 13 кандидати, предоставили непарични средства за финансиране на кампанията. 

Когато една партия крие 90 хил. приходи, това вече е прокурорски въпрос, каза Петков. По думите му това е манталитет на партия, която прокламира борбата с политическата корупция. „Аз ще пусна сигнал до прокуратурата, защото трябва да сме последователни в борбата корупцията и укриването на средствата”, добави той. 

Според него Реформаторският блок вече не съществува в първоначалния си вид. Въпреки че част от депутатите в блока са оттеглили подкрепата си към правителството, стабилността му не заплашена. "Правителството трябва да излъчва повече сила и способност", обясни Петков и каза, че е необходимо кабинетът да излъчи кандидатура за генерален секретар на ООН.

Петков коментира и твърденията, че има заговор за сваляне на правителството. Той визира изявленията на вътрешния министър Румяна Бъчварова и на шефа на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова, според които протичането на срещата на премиера Борисов с българи в Лондон е било предварително планирано. "Истеризира се. Ако един политик не е готов да посрещне неприятни въпроси, ако един политик не е готов да бъде освиркан, ако не е готов да чуе неприятни неща, той не е за този сектор", каза Петков.  Той смята, че вътрешният министър трябва да каже какво има предвид като казва, че има сценарий - дали става въпрос за външни фактори или за нещо друго. "Но да се говори само, защото има недоволни българи... Няма как да ни се радват като на коледна елха всички. Ако не сме готови да чуем сериозни бележки, това е проблем", коментира още Петков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.02 2016 в 11:38

Да си припомним действията на мухльото Р.П.

"Още в началото на мандата си като вътрешен министър Румен Петков обявява намерението си да създаде обществен съвет към Министерството на вътрешните работи, в който да влязат генерали от бившата Държавна сигурност и ръководители на МВР отпреди 1989 г. След остра реакция от страна на опозицията, и натиск от ЕС и САЩ, съветът е разпуснат."

08.02 2016 в 11:20

do 10 - RB da sa opraska!

08.02 2016 в 10:22

Ох на батко как се е разтърсил и каква голяма сума открил! Иди давай уроци в НАП може и Пеевски да заследят един ден. А премиера ни милиардер със скромни приходи всяка година защо и за него не се разтърсиш :D

08.02 2016 в 08:38

Разбирай думите му така: "И ние крадем, и вие крадете така, че затваряйте си устите"