Бъчварова съзря явни провокации срещу правителството и властта

OFFNews 07 февруари 2016 в 12:28 7658 21

Румяна Бъчварова

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова видя сценарий за дискредитиране на властта и премиера.

Подобно на шефа на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова, Бъчварова коментира срещата на министър-председателя Бойко Борисов с българската общност в Лондон, съзрявайки опит за провокация.

"Очевидно. Има сили и групи, които създават провокации пред правителството и властта", заяви Бъчварова пред bTV на въпрос опитва ли някой да клати държавата.

Попитана откъде идват тези опити, министърът заяви, че "всеки, който вижда нещо, което не му харесва, се опитва със средства, които не са публични и не са пряко свързани с целта, да постигне дискредитиране на властта, на премиера".

"Аз приемам всякакви критики, но тогава, когато се използва невярна информация, когато съзнателно и преднамерено се подвеждат публиката и гражданите, това предполага, че има умисъл", каза още вицепремиерът.

Попитана кого вижда, щом се погледне в огледалото, тя отсече: "Себе си виждам." Въпросът бе препратка към запитването на български студент в Лондон към премиера Бойко Борисов дали е започнал да вижда Делян Пеевски, когато се погледне в огледалото.

На въпрос притеснява ли я начинът, по който вицепремиерът Меглена Кунева бе избрана за министър на образованието и науката, тя обясни, че я притеснява това, което се случва в Реформаторския блок.

"Имах сериозни основания за притеснения, че това може да се случи. Аз много се надявам вътре в блока да намерят работещо решение", заяви Бъчварова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!