Ревизоро: Системата на митниците се манипулира, хиляди транзакции могат да бъдат изтрити

OFFNews 16 януари 2017 в 21:54 7462 1

Снимка БГНЕС

Емил Димитров – Ревизоро.

Системата на митниците се манипулира. Според доклад на ДАНС и прокуратурата, има предпоставки и данни, според които системата БАЦИС (тя контролира рисковите и акцизните стоки) би могла да бъде манипулирана и то дистанционно. Над 300 000 транзакции могат да бъдат изтрити.

Това обяви пред bTV депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров – Ревизоро. Той твърди, че са искали доклада в комисия в Народното събрание, но не са го получили.

Емил Димитров добави, че от контрабанда на горива се губят 1,2 милиарда.

Хем борим битката с контрабандата, хем нямаме нито един заловен контрабандист, коментира Ревизоро.

В коментар на последната акция, при която бяха задържани за корупция варненски митничари, Емил Димитров каза, че излиза, че през последните 4 месеца България или ЕС са били врата, която всеки с 1500 лв. е могъл да прескочи.

Варна е един много специален град – в който на едното пристанище пристигат 19 танкера и никой не ги мери, на другото пристанище пристигат стотици хиляди контейнери и никой не ги проверява, твърди депутатът от ПФ.

Това е доказателство, че митницата не работи добре. Център по контрола и анализа няма. Няма в София център, в който ти да провериш тези контейнери задържани ли са, не са ли задържани, влизат ли приоритетно фирми или не. Те са си направили държава в държавата, коментира Емил Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови