Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Републиканци за България: Борисов ще използва гласуването за ВНС, за да подаде оставка

OFFNews 06 ноември 2020 в 11:20 4770 0

Д-р Виктор Серафимов

Борисов ще използва гласуването за Велико народно събрания, за да подаде оставка, коментира д-р Виктор Серафимов от новата партия на Цветан Цветанов Републиканци за България в интервю за topnovini.bg.

По думите на Серафимов това ще е опитът на премиера да избяга от отговорността за срива на здравната система, който е предизвикал с бездействието си през лятото.

Виктор Серафимов е доктор по международно право и международни отношения и член на Изпълнителния съвет на ПП "Републиканци за България".

Последните месеци категорично показаха, че управляващото мнозинство, което внесе проекта за нова Конституция, възприема конституционния дебат като обикновено средство за отлагане на разговорите, свързани с подаването на оставка на правителството, казва той в интервюто.

Сефаримов прогнозира, че Народното събрание ще подложи на гласуване предложението за свикване на Велико народно събрание, като няма да бъдат събрани необходимите 160 гласа. По този начин процедурата ще приключи "напълно безславно", а съществените реформи, които трябва да бъдат завършени по пътя на конституционните реформи, ще бъдат отложени за следващото Народно събрание.

"В резултат на това, конституционният дебат, който се роди като инструмент за отлагане на разговорите за оставката на Борисов, ще бъде употребен още веднъж, но този път - като повод да дезертира в разгара на здравната криза:, коментира още той.

Според Републиканци за България основно място в конституционния дебат трябва да има съдебната реформа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews