Реформаторският блок да стане единна партия, поиска Гражданският съвет

ОFFNews Последна промяна на 06 август 2014 в 10:58 7573 15

Реформаторският блок да се превърне в единна политическа формация, призова част Гражданският съвет на дясната коалиция в писмо, разпространено до медиите.

Те настояват незабавно да се избере един председател на блока, като номинират за поста лидера на ДСБ и доскорошен говорител на РБ Радан Кънев.

Най-късно до началото на месец септември (т.е. преди старта на предизборната кампания) да се свика Съюзен конгрес, на който консолидацията и разширението на Блока да продължи, искат още членовете на Гражданския съвет.

Позицията е подписана от проф. Нели Огнянова, проф. Тодор Танев, Стоян Радев, Юлияна Николова, Виктор Лилов, 
Гроздан Караджов, Димитър Бечев, Петър Славов, Трайчо Трайков, Мартин Димитров, Иван К. Иванов, Гергана Николова, Даниела Таринска, Зора Генчева, Ралица Ковачева.

Пълният текст на писмото:

ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА

на членове на Гражданския съвет и симпатизанти на Реформаторския блок


Ние, долуподписаните, членове на Гражданския съвет (ГС) и симпатизанти на Реформаторския блок (РБ),


Споделяйки мотивите на Говорителя на РБ за оставка:

настояваме за незабавни действия за консолидация на Блока с първа стъпка избор на Председател на Реформаторския блок. Номинираме за Председател на РБ г-н Радан Кънев, който назова публично проблемите и посочи решения;
призоваваме ръководствата на партиите в РБ да отговорят на очакванията на гражданите за политическа алтернатива, способна да осъществи радикални реформи и да изведе държавата от тежката политико-икономическа криза;
очакваме Председателството на РБ да изпълни задължението си за свикване на Съюзен конгрес не по-късно от началото на м. септември, на който консолидацията и разширението на Блока да продължи.

Обединени от убеждението за необходимостта от постигане на горните цели и за истински реформи в България, даваме начало на гражданска инициатива за създаване на ЕДИННА ПОЛИТИЧЕСКА ФОРМАЦИЯ “РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК”.

Апелираме към всички членове и симпатизанти на Реформаторския блок да ни подкрепят в усилието ни за консолидация и за изграждане на силна и работеща алтернатива на статуквото в България. Алтернатива, която убедително да спечели доверие на предстоящите избори и да бъде незаобиколим фактор за бъдещо демократично реформаторско управление – управление в интерес и в името на българските граждани.

Гражданската ни инициатива е отворена за присъединяване от всички организации, членове и приятели на Реформаторския блок.


Подписали инициативата:

Проф. Нели Огнянова
Проф. Тодор Танев
Стоян Радев
Юлияна Николова
Виктор Лилов
Гроздан Караджов
Димитър Бечев
Петър Славов
Трайчо Трайков
Мартин Димитров
Иван К. Иванов
Гергана Николова
Даниела Таринска
Зора Генчева
Ралица Ковачева

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.08 2014 в 07:21

Изцяло подкрепям това!!!!

06.08 2014 в 21:42

Хора, хорааааа..... нали уж говорим за дясното?! Нали искаме дясното?! Какъв Радан? Какви 5 лева?! Еквивалента на станигей - това е Раданчо. Лансиран от корпоративния милионер. Айде стига толкова. Имаме нужда от истинска дясна партия, от неподставени хора, хора със сила и енигма и най вече - желание да работят да БЪЛГАРИЯ. Хайде преди да ми нацъкате минусите си отговорете дали Раданчо е този лидер? Смешен палячо. И изобщо - в нашето дясно (казвам го от името на хората, с които комуникирам в живота си) - искаме почтена, ясна и необвързана с олигархията дясна партия(коалиция). А това - уви, не важи за Раданчо. Щото инак ни чака коалиция гербер-дудук-доганче(със златното пръстче на ай наздраве, червените). И естествено с обяснението - В името на България!!!!
Това ли искаме?

06.08 2014 в 15:24

№12 А Иван Костов кой и какъв е?Той СДСарина разби СДС, да!Той си е баш 100% комунист но изгонен от партия БКП

06.08 2014 в 15:05

07- todore коя е тая ''кратуната''??Някой твой близък!?Която и да тази''кратуната'', тя ако лапа пишки, то ти ще лапаш джучове с макари отдолу.

06.08 2014 в 14:34

"антон-е" защо не си смените вашия лидер,бОйко бОрисов,който е наследник на комунистическото,ченгесарското и престъпното минало в политиката на България?От 1100000 гласоподаватели на парламентарните избори за гЕрб, се стопиха на 600000 за Европарламентарните избори ,но и това ви е много.До кога цВетанов ще купува гласовете на бедния ошашавен електорат?

06.08 2014 в 13:22

Има един цитат, мисля от Ленин (знам че това ще отприщи тъпанарски коментари, но какво да се прави, казаното е казано, а тук пасва идеално):"Преди да се обединим, трябва да се разграничим". Точно това трябва да направят реформаторите ако искат да се превърнат в партия. Въпросът е само, кой къде ще остане след разграничаването.

06.08 2014 в 12:53

... главният въпрос на предстоящите избори е дали ше бъде постигнато квалифицирано мнозинство за промени в Конституцията... "не разбирам" защо се подменя темата...

... хахахахахаха

06.08 2014 в 12:25

Подкрепям!

06.08 2014 в 11:54

e ta podkrepiam, kak inache ?
kratunata da lapa pishki.

06.08 2014 в 11:43

Антоне, нищо лично, ама ако ти си фиксиран в Костов, не ти ли минава през акъла, че вече има достатъчно интелигентни млади хора, за които Костов и неговото управление са исторически факт, а Радан е един от тях - интелигентен млад човек? Айде стига с бесепарско-ченгесарските клишета - кой, ако не Радан?!?