Създаде се нова коалиция "Десните"

OFFNews Последна промяна на 05 август 2014 в 16:49 6113 17

Логото на новата коалиция.

Нова дясна коалиция - "Десните", ще се яви на предстоящите парламентарни избори.

Тя е сформирана от партии и десни политици, които не са в Реформаторския блок.

В коалицията влизат партията на Надежда Нейнски „Синьо единство“ - с председател Христо Панчугов, Единната народна партия (ЕНП) на Мария Капон, Българският демократичен форум (БДФ) и няколко души, свързани с ДСБ, но в качеството си на „гражданска квота“.

От гражданската квота е д-р Илко Семерджиев, здравен министър в кабинета "Костов", Деница Сачева, която беше водач на листата на ДСБ в Хасково на последните парламентарни избори.

От гражданската квота ще е и журналистът Бойко Станкушев

Муравей Радев, финансов министър при Иван Костов, влиза като член на БДФ.

В „Десните“ влизат и две граждански сдружения - “ЕВЕТ” (Европейска визия за етническа толерантност) с лидер Ергин Емин и "Обединени демократи и земеделци" с лидер Моньо Христов – то е съставено от бивши членове на партията на Анастасия Мозер "Обединени земеделци".

Коалицията и нейната идейна платформа ще бъдат представени утре следобед на брифинг в БТА.

„Десните“ няма да поканят Реформаторския блок за общи действия заради отношението към ГЕРБ и присъствието на Меглена Кунева. Притеснява ги и липсата на ясна и последователна позиция.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.08 2014 в 13:39

Аз пък се чудя на всичкие негативизъм към обединението на Десните? После дай на площада, че не искаме левите, ама като трябва да се избере по легалния път, а не на площада да си викаме - си стоим у дома, за да дойдат пак левите, да има по кого да викаме. Явно това се харесва. Хубаво е вече да се спре с хейтърството. Ето я алтернативата - обединение от хора (а не една личност МЕСИЯ), които са последователни в политическите си възгледи и имат потенциал и капацитет да коригират посоката, която в последните години е към дъното! Ако не само си плюем, увеличаваме дълбочината :)

"България днес вече има политически субект, който можем да наречем национално-патриотични десни сили" - Жаклин Толева, председател на ПП Български демократически форум.

06.08 2014 в 04:30

Хахаха... сори, аз съм от БЕСНИТЕ.

06.08 2014 в 02:36

А между другото, към всички- тоя Професор Балкански, съшият ли е, който съвсем доскоро ни късаше нервите във форума - аз съм си аз , но много се изненадвам, че напоследък се съгласявам с мненията му много често...ха-ха

06.08 2014 в 02:26

Наде, Наде какво не ти стигнА, че не се спря да разделяш "дясното". Днеска обадиха ли ти се по телефона, или сама си знаеш какво да правиш? Пищиш срещу Кунева-Пръмова, ама май сте от един отбор. И ти си ни едно гооолямо разочарование...А можеше да останеш в историята на РБ като един десен, успешен и хубав министър ...И можеше пак да си евро- депутат и даже евро-комисар, ама...

05.08 2014 в 21:14

Баси тия направо да се бяха кръстили: "Поредните"

05.08 2014 в 20:00

//Гласувайте си за бесепето, тогава!//

Тия не са ли то БСП-то, от БКП-то ДС-то де, все тая не по врат а по шия.

05.08 2014 в 18:41

emi po-dobre za BSP otkolkoto za vsichki desni parti...

05.08 2014 в 18:39

Последните люспи на Костов ... Вече им губя бройката.
Басси, цирка! :)

05.08 2014 в 18:24

Гласувайте си за бесепето, тогава! Колко жалко, че има и други партии. Точно Иван Костов и Муравей Радев са лузърите. Абе, сърбайте си попарата, и не му мислете, защото явно не ви бива в това.

05.08 2014 в 18:23

Нито тия са "десни", нито ония "реформатори".