Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Реформаторите се разделиха, ДСБ вече не е част от тях

OFFNews 11 ноември 2016 в 13:41 10443 6

На "Раковска" 134 днес десните се разделиха. Реформаторският блок преподписа споразумението си без ДСБ и лидера му Радан Кънев.

Споразумението бе подписано от Меглена Кунева, лидер на „Движение България на гражданите“, лидера на СДС Божидар Лукарски, Николай Ненчев, Корман Исмаилов, доц. Борислав Великов и проф. Тодор Танев от гражданската организация на РБ.

Минути след преподписването на споразумението Кънев даде пресконференция, в която коментира изборите, какво ще прави на изборите и как ще гласува, спомена как РБ е изчерпан проект и се качи на втория етаж на централата си с представители на партията му от цялата страна и структура. Очаква се там да се обсъжда какви са следващите стъпки на партията и новия десен проект, който Радан Кънев обяви, че ще прави.

А след поспиването на новото споразумение на "Раковска" лидерите коментираха бъдещето и целите на Блока.

"Нашата цел винаги е била силно дясно представителство и сътрудничество с партиите, членове на Европейското ни семейство", каза Кунева и подчерта, че подписаното споразумение дава възможност за индивидуално членство в Реформаторския блок, без да е необходимо човекът да е част от някоя от партиите в Блока, както го подписа проф. Танев.

"Преподписахме нашето споразумение с волята да продължим заедно напред", категоричен бе председателят на СДС Божидар Лукарски. "Отправяме широка покана към всеки един от колегите от ДСБ и всеки гражданин да се присъединят към РБ", добави Кунева.

На въпрос за здравния министър Петър Москов, който е от ДСБ, Кунева заяви, че той е изразил подкрепа за новото споразумение и ще го подкрепи.

Относно предстоящия балотаж за избор на президент Лукарски заяви, че всички десни трябва да направят необходимото, пълна мобилизация на всички граждани, подкрепящи РБ - за Цецка Цачева.

"Първостепенна задача е да защитим евроатлантическата ориентация на България", добави той.

"Готови сме за избори. РБ е ще се яви единно и ще се представи по-добре отколкото всички останали пъти. Но трябва да сме наясно, че пред опасностите, които стоят пред страната и усложнената международна обстановка, това не е желателен вариант", каза още Кунева.

Според подписания текст за споразумение партиите от Реформаторския блок ще продължат усилията си за по-тясно политическо сътрудничество, в това число и за изграждане на единен политически субект. А в 3-месечен срок от подписването му ще бъде подготвен цялостен проект за ново коалиционно споразумение между партиите от Реформаторския блок и ще бъде изработена пътна карта за стратегическо и организационно развитие на РБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

6

Вал

11.11 2016 в 19:07

Кратко обобщение на снимката:
"Ора за затрвора"
И как тия хубостници ще правят съдебна реформа...да не са луди сами да се вкарат вътре...смех... и после що Трайчо събрал 5-6%

13056

3

Какавидков

11.11 2016 в 16:39

Реформаторите най-после се отърваха от тоя камък на шия Кънев.
Не вярвам да им липсват снимките 'отдолу'.

12060

1

МИЛА

11.11 2016 в 14:43

ДСБ НАЙ-ПОСЛЕ СЕ ОТЪРВА ОТ ТЯХ,НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ГИ ВИДИМ КОЛКО ИЗБИРАТЕЛИ ИМАТ !!!!!!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!