Радан Кънев: Бойко да подаде оставка и в неделя ще гласувам за Цачева

Време е за хип-хоп в дъбови бъчви, каза лидерът на ДСБ и събра стрктурите си да обсъждат новия си път

Антония Чорева 11 ноември 2016 в 13:11 11526 11

"Червеният генерал Бойко Борисов беше втори на първия тур на изборите и не си подаде оставката, както каза. Как си представя, че може да спечели подкрепата на хората така.

Бих се обърнал към него, за да не печели изборите червен генерал, да си подаде оставката до неделя. Аз ще гласувам в неделя на обяд и ако дотогава премиерът си подаде оставката, аз ще гласувам за Цецка Цачева.

Ако не си я подаде - ще гласувам с квадратчето "Не подкрепям никого" срещу двама червени генерали.

Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев, който днес не подписа новото споразумение на Реформаторския блок и така неговата партия вече не е част от дясната коалиция. Веднага след подписването на споразумението на РБ Кънев даде пресконференция, в която заяви, че Реформаторския блок е изчерпан пред членове на партията му от цялата страна. След словото му всички се качиха в централата на ДСБ, за да обсъждат новия път на партията и новия десен проект, за който Кънев даде заявка.

"Реформаторският блок изтече между широките пръсти на службогонци, които са назначиха Борисов за шеф. Няма начин тази коалиция да продължава", каза още Кънев.

„Всички ние винаги сме гласували против червените генерали. В голяма степен това е, което ни обединява, което гарантира, че България ще се развива като свободна държава. Това е, което дължим на децата си“, категоричен е лидерът на ДСБ.

Радан Кънев коментира и двамата кандидати за президентина балотажа - Румен Радев и Цецка Цачева.

Според него Радев преди първия тур се е борил за левите гласове, а между двата тура се бори за десните, защото знае, че десните гласове за мнозинството.

"Кой е генерал Радев - никой, никой не знае идеите му и целите му", коментира още лидерът на ДСБ. „Зад генерал Румен Радев надничат не просто Илияна Йотова, Корнелия Нинова и БСП, а червената олигархия в България. За десните избиратели червен кандидат няма. Изключително нагла, долна лъжа е това, че десницата може да работи за него“, заяви Радан Кънев. 

За Цачева - Кънев каза, че за нея се знае коя е - тя винаги е била войник на партията, първо на една, после на втора, ако има трета - сигурно и на нея ще е. "Но няма нищо по-обидно за свободния човек от това да му се казва, че който и да издигнеш, ще спечели", заяви Радан Кънев по повод кандидатурата на Цецка Цачева. 

"Цачева потърси диалог след първия тур само по начина, по който го направи пред лидерите на Реформаторския блок - "Добър ден, заповядвам да ме подкрепите. Добър ден, подчиняваме се", коментира още Кънев.

По думите му кампанията на Цачева е била изградена върху мачкане на свободата на българите.

"Това никога не мога да го приема. На нас ни казват - гласувайте по съвест вдясно. Да, да се гласува по съвест и да сме наясно къде е съвестта ни. Нашата съвест е винаги за свободата срещу тиранията, за свободната икономика срещу олигархията, за демокрация срещу еднопартийния режим", обобщи Радан Кънев.

Лидерът на ДСБ коментира и резултатите от референдума на Слави Трифонов.

"Чака ни кошмар, предизвикан от протеста. Мажоритарни избори без партийно финансиране означава, че всяка мутра ще си търси депутат, означава партии, зависими от чужди пари, от пари от чужбина. Тогава парламентът ще стане лесна и евтина хапка за чужди сили. 2 400 ганьовци ще се втурнат да станат 240 депутати, а парламентът ще стане по-зависим", каза той.

Какво предстои за ДСБ

Кънев добави, че ще има тежка битка за основите на свободата срещу още по-голяма олигархия и партийност и разказа: Преди години имаше трамвай номер 6, известен трамвай, който го караше Мара македонката, която често набиваше спирачки и всички се изтърсваха и казваха - "Да не сме чувал с картофи?", а тя отговаряла: "Каквото се качи, това возя". Историята за Мара е важна, защото Кънев след нея заяви: "Твърде дълго време возихме каквото се качи".

В този ред мисълта на Радан Кънев прескочи към чалгата - в музиката и политическата чалга. 

"Винаги съм бил против хората да бъдат съдени заради вкусовете им, но у нас на чалгата противостои постсоц естрада, а на политическата чалга -  разстроена филхармония. Трябва да сме наясно, че отиваме на битка, а не на концерт. Както казва един приятел (песен на Ъпсурт и Ицо Хазарта) - "Може би е време за хип-хоп в дъбови бъчви".

След това той и членове на партията се качиха, за да обсъдят какво предстои за ДСБ. Едно е ясно - нов десен проект. Слуховете говорят, че в него ще влязат и депутати от гражданската квота на Реформаторския блок, както и изявени личности с костовстки нагласи. За Иво Прокопиев, който се спрягаше като част от този проект - десебарите твърдо отричат и не се очаква той да е част от него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12094

12

дони

12.11 2016 в 14:10

Каквото можа - направи, бай радане, съсредоточи се върху новата изгъзица, която планираш и не ни занимавай със собствените си простотии..

14469

9

случайно прочетох

11.11 2016 в 15:42

Чесън, Радан лекинко се подиграва на Бай Х.
Кажи ми защо Траю го няма това чувство за хумор и счупи заслужения скункс?

12129

8

ig

11.11 2016 в 15:04

Най-добре. Явно Радан не желае да прави компромиси и да ли*е гъзове. Чесън не мисля, че Радан ще е виновен за обръщането на лодката. Ако чуеш моите познати, всички са тръгнали да гласуват за Радев.. защото им писнало от лъжи, искали реформи.. от БСП реформи, ама в някой друг живот. Искали мъж да е президент, да изглежда представително. Масово избирателите са малоумни. Лоша идея беше с това задължително гласуване.. Резултатът можеше и да е по-различен

13056

3

Какавидков

11.11 2016 в 13:58

Смешки от аналийните ленти.