Реформаторите и ГЕРБ с анекс към коалицията си

OFFNews 15 октомври 2016 в 11:49 5720 5

На вчерашната среща в Министерския съвет взехме решение да бъде подобрена комуникацията в управляващата коалиция. Както и да преподпишем през анекса приоритетите на коалиционното управление.

Това заяви вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева пред Нова Телевизия във връзка със заплахата на премиера към реформаторите и последвалите след това разговори и срещи.

Драматична новина от вчера няма и аз не приемам да говорим за заплахи. Няма с какво да се заплашват политици, които доброволно са влезли в управлението с ясен план за действие и разписано коалиционно споразумение. В Министерския съвет седмица след седмица, месец след месец показваме добри резултати във важните области, в които работим, и това беше ясно казано и на вчерашната среща, каза още Кунева.

Реформаторският блок е подчертано консолидиран сега и твърдо и единно заставаме зад кандидат-президентската двойка Трайчо Трайков и ген. Съби Събев, така както винаги сме били консолидирани на избори, категорична е министърът на образованието.

Идеята, че ГЕРБ са изненадани от това, че една част от депутатите от Реформаторския блок са в опозиция, е несъстоятелна. Това не е новина, положението е такова от една година, посочи Кунева. По думите ѝ повече от половината от депутатите на Блока подкрепят кабинета и благодарение на тези гласове са приети много важни закони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови