Реформаторите: Безобразно е вицето на Жан Виденов да подготвя икономическата програма на Нинова

Последна промяна на 07 февруари 2017 в 16:44 5055 9

"Ако социалистите разбираха от икономика, нямаше да са социалисти" - с тези думи Антони Тренчев от Реформаторския блок коментира отговора на Корнелия Нинова, че програмата на БСП щяла да струва на данъкоплатците не 14 милиарда лева, както твърдят от РБ, а „едва" по 1,9 милиарда на година.

Тренчев подчерта, че не може БСП да се хвали с програма, разписана от екзекутора на българските банки и вицепремиер на Жан Виденов Румен Гечев.

"Безобразно е хора, фалирали държавата преди 20 години, днес да се представят за стожери на финансовата и икономическата стабилност. Последната предизборна програма с тези автори преди две десетилетия фалира държавата", добави Тренчев.

По думите на реформатора социалистите предлагат абсурди като увеличаване до 8 милиона души на населението на страната. Отговорното е да се предложат мерки за стимулиране на раждаемостта и подпомагането на семействата с деца, контрира Тренчев и добави, че разбира амбицията на Корнелия Нинова да се представи за поредната „майка на нацията".

Според него тезата на БСП за полицейски управление във всяко село е също невъзможна за реализация и е пълен популизъм. "Разумното е да се назначат до 1000 нови полицаи за справяне с битовата престъпност и средства за такава мярка има гласувани в бюджета за 2017 година", подчерта Тренчев.

Той нарече цинизъм да се говори за приспадане на 50 лева от данъците на гражданите за всяко дете, а в същото време социалистите удобно да избягват проблема с малолетните родилки. "Див популизъм ще нарека предложението на БСП за напълно безплатно здравно обслужване – този рай води в ада", лаконичен бе Тренчев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-2421

9

Геле

08.02 2017 в 09:23

Великото народно събрание 1991 също беше доминирано от СЪЩАТА
ЧЕРВЕНА ПАРТИЯ ,а премиер беше Андрей Луканов.Оня който раздаваше куфарчета.
Сега сме 21 век ,има интернет-по леко с лъжите и опорните точки!

1095

8

Вики

08.02 2017 в 00:14

giotwer, червените боклуци ли те научиха да говориш така - глупости, идиоти, педерасти, изроди ... Колко долара беше заплатата ти по времето на Виденов / ако въобще си бачкал/. Моята беше 5 $. КОЙ фалира банките за да ликвидира борчовете си ? За такива като тебе трябва да се реставрират ТВУ /питай баба си и дядо си какво значи това /

1078

7

Вал

07.02 2017 в 23:47

Геле, незнам за опорни точки, ама за опорни факти със сигурност.
В началото на 1991 г. по указание на МВФ Великото народно събрание приема Закона за БНБ, по силата на който тази институция престава да изпълнява икономическата политика на българските правителства, за което е била създадена от княз Дондуков веднага след Освобождението от турско робство. Тоест, по силата на приетия през 1991 г. от Великото народно събрание закон за БНБ тази институция СТАВА независима от правителството. И до днес тя фактически е поставена на подчинение на ръководените от Федералния резерв на САЩ отвъдокеански финансови организации. След този акт с държавни пари бяха създадени десетки частни банки и финансови пирамиди.
Иначе за списъка съм съгласен, като се добавят няколко видни имена като Костов, Софиянски, Димитров, Желев и т.н.

-2421

6

Геле

07.02 2017 в 22:54

Кой е премиер на 6.09.96,кой е икономически министър,кой е
министър на финансиите.Или млъкнете и не пробутвайте новите опорни точки или ще припомня за :Луканов,Попов,Беров,Виденов,Царя,Станишев,Орешарски,Борисов.
Не само аз ,а и България помни всичко.Дори някои Българи да мислят с корема си и те имат какво да си спомнят.А фалиралите банки и "ЛОШИте КРЕДИТИ".
Моля,който си спомня нека сподели.Има нужда.Окрадоха ни!.Нека поне не пренаписват историята!!!

1078

5

Вал

07.02 2017 в 20:26

"На 6 септември 1996 г. се повишава основния лихвен процент с над 300 %. Това стана след завръщането на управителя на БНБ Любомир Филипов от Вашингтон, където му бе препоръчана т. нар. втора стъпка на МВФ, след която, както се изразява Джозеф Щиглиц, резултатът е предсказуем."
Това са фактите, но за жалост на повечето не им стига акъла да го осмислят и продължават да си блеят старата песен. ОФЦИ, 20 ГОДИНИ ВИ НЕ СТИГНАХА ДА ПРОУМЕЕТЕ НА ЧИЙ *Й СЕДИТЕ!

-2421

4

Геле

07.02 2017 в 18:30

Вие си мислите ,че сте спасили авоарите си?Да ама не!Мобилизират се групите от спортните школи и олимпийски надежди, които до няколко дена любезно ще почукат с бейзболна бухалка на всяка врата зад която все още има хляб или мляко!
Надлежно от всяка радиоточка ще ви се обясни ,че правителство
то и партията се грижат за времменните незгоди довяти от западни ветрове.Скоро и горивата ще свършат(те във Венецуела изчезнаха та унас ли).Това не е шега,а съм го преживял лично!
И това не е всичко ама няма да можете да заспите.

-2421

3

Геле

07.02 2017 в 18:06

Това е единствения начин пенсиите да станат хиляди а заплатите десетки хиляди левове.И песни като "левовете в марки(долари,евро но не рубли)да стане хит отново.Ще ви кажа и една рецепта от онова време:
-изпълнявате това за което се пее във вече споменатия хит
-парите прилежно се подреждат на пачки
-свиват се прилежно
-нареждат се в буркани
-стерилизират се поне 3 часа
За това време свои хора са взели милиони кредити във валута разбира се.Подготвя се и фалита банките.

-9273

1

wayOff

07.02 2017 в 16:58

Името Румен Ге§ев въплащава безхаберието и липсата на каквито и да било знания и умения относно икономиката и бизнеса в България.

г-н Гечев по-известен с индианското си име Поразяващата Уста едноли§но е виновен за хиперинфлацията 1996-а година, масовия фалит на банки и унищожаването на спестяванията на цяло поколение българи.

Ако този гъз (лице или §овек зву§ат не ан място) пише икономическа програма за някоя партия, би било тотална гавра с милиони българи да се гласува за тази партия.