РБ: Предизборната програма на БСП е пладнешки обир за 14 млрд. лева

OFFNews Последна промяна на 06 февруари 2017 в 14:38 3240 4

Приетата от БСП предизборна програма ще струва на българския данъкоплатец над 14 милиарда лева. Това е пладнешки обир в колосални размери и РБ ще се бори за информиране на гражданите за мащаба на левия популизъм, обявиха от Реформаторския блок.

"Предизборната платформа на социалистите представлява финансов абсурд и пари за този парад на популизма няма. Липсва каквато и да е финансова обосновка на тезите на БСП. Предвидените мерки имат само два възможни резултата - шоково повишаване на данъците в страната или тегленето на нови чудовищни заеми", категорични са Реформаторите.

"Програмата е опасна в три направления. Първо – грандомански и неефективни проекти. Те представляват параван за колосални кражби, но българските граждани ще разобличат тези нелепи лъжи. Реанимирането на проекти като АЕЦ „Белене", „Бургас-Александруполис" и „Южен поток" няма да доведе до икономически просперитет и по-ниски цени на тока. Тези проекти ще костват на страната двойно повече от обира „КТБ", ще хвърлят България в пълна енергийна зависимост от Путин, ще унищожат енергийната диверсификация, която България осъществява в последните години като надежден член на ЕС и ще замразят доходите в страната за години напред. Огромните комисионни от тези проекти ще отиват в ръцете на апаратчиците и обръчите от фирми на БСП и ДПС. Те са единствените печеливши, а не българските граждани. Дълговете им обаче ще плащат няколко поколения българи", смятат от Блока.Оттам посочват като друг негатив в програмата неефективно харчене на пари, без това да генерира добавена стойност и възвръщаемост.

"БСП за пореден път ще опитат да създадат държавен фонд, под благозвучното име „Индустрия", чрез който на тъмно да прехвърлят по 500 млн. лв. годишно от републиканския бюджет към близките фирми на партийните олигарси, подобни схеми са познати от времето на кабинета "Орешарски", обясняват Реформаторите.

Третият минус на програмата на БСП според тя е, че тя представлява "традиционната фабрика за илюзии на социалистите – гръмки обещания за нереалистични повишения на заплати, пенсии и социални помощи - при управленията на БСП от тези думи винаги са редуцирани до лъжи, нецелесъобразно изхарчени пари и натрупани милиарди нов държавен дълг".

"Ако искаме икономически прогрес и растящи доходи, държавата трябва намали данъчната и административна тежест върху бизнеса и гражданите, да контролира строго регионалните монополи (в електроразпределението и водния сектор), да не позволява създаването на картели и да разбие съществуващите, както и решително да намали корупцията. Необходими са реалистични десни мерки за работеща икономика без излишно политическо вмешателство. Това са мерки, които Реформаторският блок единствен може и ще представи пред българските граждани в предизборната си програма.

Призоваваме всички партии да подхождат отговорно и зряло в изготвянето на своите програми и обещания, тъй като цената ще плащат българските граждани. Формирането на очакванията на обществото трябва да бъде на базата на икономическите реалности и финансовите възможности, а състезанието между политическите идеи да е за най-доброто възможно за гражданите, а не да внушава илюзии за рай на земята още в утрешния ден", посочват още от Реформаторския блок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10562

4

ultra-73

06.02 2017 в 17:15

Управление на БСП = Поредна Катастрофа за България! Това уравнение е ясно вече на всяко дете!

12162

3

Питанка

06.02 2017 в 15:46

"Огромните комисионни от тези проекти ще отиват в ръцете на апаратчиците и обръчите от фирми на БСП и ДПС"
ОК БСП ясно.
Сега в качеството си на управлявали с ГЕРБ моля дайте отчет къде и как разходвахте 20-25 млрд. и в чии ръце отидоха "Огромните комисионни от тези проекти "
След това ще се радваме да видим вашата програма за следващите 2-4 год.

42250

1

Denis Rizanov

06.02 2017 в 15:10

Разбрахме за червените, че искали да овътрят България с нови 14млрд. Добре.
А къде е вашата програма и какво пише в нея?
или вие не се нуждаете от програма, щото ще бъдете "подкрепящи" управлението и ви трябват само няколко министерски кресла.