Рашков: Служител на МВР, издигнал се до министър при Борисов, е бил на заплата при наркотрафикант

Има данни, които миришат на асфалт. Един пътностроител е превел в ОАЕ 21 млн. лв., каза още той

OFFNews 25 октомври 2021 в 18:27 16784 3

Бивш служител на МВР, издигнал се до вътрешен министър, е бил на заплата при известен наркотрафикант. Това е било установено от специалните служби, обяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред бТВ, без да посочва имена.

"Служител на по-ниски нива преди 12 г. е бил установен от специалните служби в нерегламентирани контакти с доста известен наркотрафикант. Събрани са материали, според които той е получавал заплата от него, за да му прави услуги. По-късно този човек се е издигнал до поста министър на вътрешните работи по времето на Борисов. В момента не мога да ви кажа името на този министър, както и на наркотрафиканта. Но материалите са в МВР, запознах се с тях лично и скоро ще съобщим повече информация", заяви Рашков с уточнението, че материалите на спецслужбите не са били разсекретени, въпреки че е изтекъл срокът за защита.

В момента има данни, които миришат на асфалт. Един известен пътностроител от началото на годината до настоящия момент е превел в ОАЕ 21 млн. лв. Станало е в края на последното правителство на Бойко Борисов - бе другата новина, която съобщи Рашков. 

„Дали са законни средствата и много други разкрития ще обявим след няколко дни“, добави той.

По думите му става въпрос за един от собствениците на фирми, които са строили лотове от пътищата у нас, и не са се явили лично в МРРБ да докаже с документи дължи ли им държавата пари.

"А изпратиха работници с тежка техника, която повреди доста настилката в София. Ще стане ясно след няколко дни дали парите са законни и ще обявим други разкрития, които обществото заслужава да узнае. Например тази магистрала "Хемус" има ли за всеки лот изискуемите книжа, които са необходими, когато се започва строителство", посочи вътрешният министър.

За сигналите за купуването на гласове за предстоящите избори 2 в 1 на 14 ноември Рашков отбеляза:

"Има много сигнали за купуване на гласове, както бе и на предходните избори. Тези сигнали са главно за опити и купуване на гласове от две партии - ГЕРБ и ДПС."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови