Рашков ще уволни шефовете в СДВР, ако не ремонтират сградата и кабинетите

Ружа Райчева 01 юни 2022 в 17:46 7798 0

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е предупредил началниците в Столичната дирекция на вътрешните работи, че ще ги уволни, ако не започнат да изразходват средствата в бюджета, заделени за ремонт.

"СДВР не са си мръднали пръста от началото на годината. Там има заделена доста сериозна сума в капиталовите разходи на бюджета 2022 г., а самата сграда, кабинетите вътре - имат нужда от сериозен ремонт. Те стоят и чакат. Чакат министърът да отиде да им направи поръчката", заяви Рашков по време на блиц контрол в парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност. 

Вътрешният министър вече е предупредил шефовете на столичната полиция, че ако не се справят и не изразходват средствата, предвидени за ремонт в бюджета - "началниците трябва да си правят сметка за местата".

"Защото иначе какво може да направи министърът? Не може да направи всичко и не е необходимо вместо тях, иначе - значи те не са необходими. За голямо мое съжаление така остро се изказвам, но е доста притеснително това поведение", заяви той.

Бойко Рашков коментира и ситуацията на ГКПП "Капитан Андреево". Той каза, че МВР не може да реши проблемите, свързани с фитосанитарния контрол на българо-турската граница:

"Вярно е, че напоследък така се шегуваме, че МВР е станало министерство на всичките работи, но чак да правим фитосанитарен контрол, не може, няма да стане, нито пък митническа дейност."

Във връзка с големите опашки, които ежедневно се образуват на граничния пункт, Рашков днес е разговарял с турския министър на транспорта. Двамата са решили да проведат междуведомствен съвет в понеделник. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!