Рашидов: Няма интегриране на малцинствата и ДПС са виновни за това

Ивайло Анев 13 март 2015 в 08:47 6026 4

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Министърът на културата Вежди Рашидов

"Българските политици не правят опити да приобщят всички етноси в държавата. Няма политика на интегриране и за това са виновни ДПС", заяви по Нова телевизия министърът на културата Вежди Рашидов.

„Докато не създадем гражданско общество и не осъзнаем, че всички сме равни, тази игра ще продължава да се играе. Етническа партия в момента приобщава българи – не е ли парадокс? Не трябва да се играе с тази игра. Стига сме си играли със съдбата на българските граждани", заяви Рашидов.

„Българските турци нито са крадци, нито престъпници. Те са толкова бедни, колкото са бедни и българите, циганите, арменците”, добави Рашидов.

Той коментира и казуса КТБ и запита защо освен него и Васил Найденов никой не говори за КТБ.

„Не съм се отказал и ще търся правата си в Страсбург. Законите на държавата не ги пише Вежди Рашидов. Една банка беше ограбена. Спечелил съм си парите и съм си платил данъците. Аз съм добър данъкоплатец”, заяви министъра.

Относно това дали Вежди Рашидов ще стане академик на БАН, той посочи, че благодари на академиците, които са му гласували това доверие, но заяви, че ще откаже. 

Министърът на културата каза още, че Българският „Лувър” е паметта на развитието на българската духовност. 

Относно казуса с НГДЕК Рашидов заяви, че в училището вече трети ден се водят занятия. Избор на родителите е къде да изпратят децата си, каза още той.

Министърът отрече да е имало протести на учители от гимназията и преподаватели да са подавали оставки.

"Чудя се вашите родители защо не протестират да ви преместят студиото в центъра. И вие сигурно искате да сте до "Александър Невски". Не е честно така. И аз искам да завърша Сорбоната, но не става", обърна се Рашидов към водещата Ани Цолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!