Радостин Василев смени целия състав на 'Академика 2011'

Дружеството стопанисва „Арена Бургас”, „Асикс Арена”, спортен комплекс „Академика”, Зимен дворец на спорта, стадион „Академик” и гребната база „Панчарево”

OFFNews 04 април 2022 в 18:19 1730 0

Снимка Архив - БТА

Спортният министър Радостин Василев смени целия състав на 'Академика 2011'. За рокадите той съобщи във фейсбук.

"Уверен съм, че новото ръководство на „Академика 2011” ЕАД ще работи изцяло за подобряване на финансовото и материалното състояние на дружеството с цел осигуряване на възможно най-добри условия в обектите, които стопанисва – „Арена Бургас”, „Асикс Арена”, спортен комплекс „Академика 4 км”, Зимен дворец на спорта, стадион „Академик” и гребната база „Панчарево”, написа той.

Василев е уволнил председателят и двама от членовете на  Съвета на директорите - Анелия Нунева, Петър Петров и Елиана Шипковенска. На тяхно място министърът е назначил Лазар Пърличков, Александър Скобелев и Любомир Върбев.

В публикацията си в социалната мрежа той е представил биографиите на Пърличков, Скобелев и Върбев.

Уволненията не са изненада, тъй като Василев нееднократно е критикувал строителството на “Арена Бургас”, което определя като "криминален случай".

Лазар Пърличков е магистър по Финанси и бакалавър-инженер от Лесотехническия университет в София. Притежава дългогодишен опит във финансовия сектор. Владее английски език.

Александър Скобелев е юрист. Магистър е по “Право на Европейския съюз” в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Притежава богат юридически стаж. Специализира в областите съдебно изпълнение, сделки с недвижими имоти и обществени поръчки. Има богат опит в секторите “Информационни технологии” и “Туризъм”. Владее английски, испански и руски език.

Любомир Върбев - завършил “Право” в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има богат опит в областта на облигационното, вещното и административното право. Завършил е практическо обучение за електронно управление на обществени поръчки. Владее английски и немски език.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови