Радев удостои Херо Мустафа с орден Мадарски конник

OFFNews 28 февруари 2023 в 17:48 1287 1

Румен Радев и Херо Мустафа

Снимка president.bg

Румен Радев и Херо Мустафа

Президентът Румен Радев удостои посланика на САЩ у нас Херо Мустафа с орден „Мадарски конник“ първа степен.

Церемонията се състоя в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 в присъствието на представители на дипломатическия корпус и семейството на американския посланик.

От първия ден на своето назначение в София посланик Херо Мустафа работи всеотдайно и енергично за развитие на политическия диалог и разширяване на сътрудничество между България и САЩ във всички области от взаимен интерес, каза Радев.

В приветствието си той заяви, че висшето държавно отличие е израз на високата оценка за всеотдайната работа и безспорния личен принос на посланик Мустафа за развитието на стратегическото партньорство между САЩ и България.

Сигурността на България е и сигурност на САЩ. Връзката между САЩ и България е изключително силна и важна, и нашите две държави работят в тясно сътрудничество, за да я развиват още по-силна, каза Херо Мустафа.

Тя отбеляза, че страната ни е напреднала в диверсифицирането на ядреното си гориво и при доставките на нефт.

Посланик Мустафа поздрави българския парламент за приемането на законодателни изменения за задълбочаване на борбата с корупцията и посочи, че и следващият парламент трябва да продължи тази тенденция – с приемането на законодателство за надзор на прокуратурата и борбата с корупцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови