Радев се съветва със Соломон Паси за кабинета

Огнян Герджиков е най-коментираният за премиер, Гергана Паси за еврокомисар

OFFNews 06 януари 2017 в 17:07 20195 13

Румен Радев, който предстои да стане официално президент на България на 22 януари, а с встъпването в длъжност му се пада тежката задача да извади страната от кризата и да направи служебен кабинет, вече се съветва кой да заеме важните постове в това правителство. Правителството на Радев ще управлява до изборите, които се очаква да са на 26 март или първата седмица на април.

За най-тежката задача - сформирането на кабинет, Румен Радев се съветвал с бившия царски външен министър Соломон Паси. От там идвало и предложението Огнян Герджиков да бъде предложен за служебен премиер на страната.

Герджиков е най-коментираният до момента за премиер, научи OFFNews от свои източници. Други източници обаче спрягат името на самия Соломон Паси за служебен премиер. В състава на управляващите се очаквало да влезе и жената на Паси - Гергана Паси. Нейното име обаче първо било спрягано за министър, но в момента натежавало за еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева.

Източниците ни обаче се застраховат, че до другата седмица бъдещият президент може да вземе съвсем други решения. Радев смята да се консултира и с Корнелия Нинова, лидер на БСП, от чията партия той всъщност беше издигнат и избран за президент. Тя се завърна преди дни от САЩ. Но преди всичко Радев искал да се спре на хора за кабинета, които да са с чиста репутация и да не са политически обвързани.

Екипът на Румен Радев в президентството обаче вече е сигурен. Журналистът Иво Христов ще бъде шеф на кабинета му, а журналистката Елена Йончева - негов медиен съветник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

10

Izalina

06.01 2017 в 23:12

Някой запознат какво работят семейство Паси тези дни?
Че бая години не бяхме ощастливявани с техните именно компетенции, ама докато е мода да изскачат добре забравени стари муцуни да съм нащрек ми се иска.

11739

9

muhlio

06.01 2017 в 19:21

Очаквайте от хварчилото видни експерти от екс кабинетите на Олигархски,Станишев и тройната ламя.

63994

8

Red or Dead

06.01 2017 в 18:46

@Лопе, донякъде си прав,НО да не забравяме, че ДОРИ и осъденият на смърт има ПРАВО на....Last Supper.....

Сега четох за...Мария Попова...за Богомил Бонев...

29217

6

Лопе де Вега

06.01 2017 в 18:09

Реди, досега давахме доверие на кого ли не и кво - нищо за страната - всичко за вождовете. Навремето зад гърба на бакалина имаше на стената табелка с надпис: "Уважение всекиму - вересия никому". Та и аз така. За себе си съм решил - край на вересиите!

Поздрав!

63994

5

Red or Dead

06.01 2017 в 17:51

Опаланка....я да видим КОЙ чете...Афера.....

Нека не слагаме олио в тигана, морето замръзна, риба на хоризонта няма....поживём....увидим;)
Присъствието на Соломон е повече от КРЕТЕНСКО, затуй си мисля, че по-скоро е партенка, но пък всички знаем, че политиката е НАЙ-ГОЛЯМАТА ку*ва........
асенов се гаври с президентската институция ПЕТ години и го.....ИЗТЪРПЯХМЕ, нека да дадем кредит на доверие на ГЕНЕРАЛА поне 100 дни;)

29217

4

Лопе де Вега

06.01 2017 в 17:37

Духчо, дреме му на радев. Няма да му отнемат пенсията и привилегиите, нали? За останалото - на първо място е волята на партията. Оноя, дето преди беше с главна буква.

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!