БСП: Плевнелиев създава неуправляема ситуация преди Радев да встъпи в длъжност

OFFNews 21 декември 2016 в 16:20 4780 3

Снимка OFFNews

„Плевнелиев и правителството на Борисов са в основата на политическата нестабилност в страната от един месец насам”, това заяви народният представител Валери Жаблянов от БСП.  

По думите му президентът Росен Плевнелиев трябва да отговори какво е правил през този един месец, откакто премиерът Борисов подаде оставка. Според него държавният глава се опитва да създаде неуправляема ситуация преди встъпването на президента Радев в длъжност.

Жаблянов обясни, че по Конституция той би трябвало да връчи веднага след оставката мандат на най-голямата политическа сила, за да сформира тя правителство, а той ни занимава един месец с преговори.

Според Стоян Мирчев от БСП конституционната процедура е можело да се извърши много по-бързо и да се премине към служебно правителство. "Така сегашният кабинет може да остане на власт и да продължи своите далавери още един месец и да замете следите си след всички скандали, които излизат всеки ден”, каза още той. 

„Плевнелиев е архитектът и генераторът на хаоса, който цари в Народното събрание и в изпълнителната власт от един месец и носи пряка отговорност за това. С опита да остави правителството в оставка до края на неговия мандат, цели да свали изцяло отговорността от себе си”, коментира Жаблянов.

По повод аргумента на Плевнелиев, че няма да състави служебен кабинет, за да не се сменят два кабинета за по-малко от месец и да не станем за смях, Жаблянов отговори: „Станахме за смях в рамките на един цял президентски мандат, сега опасността да станем за смях в рамките на няколко седмици не е най-голямата”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

2

кикимора

21.12 2016 в 20:53

Някак си се стопляме като си представяме Нинова министър председател, Жаблянката вице, Мержанчето вътрешен, Вагена пак външен.
и Желю Бойчев на културата.
 
X

Подкастът на OFFNews