Радев: Коалицията ще оцелее, ако се обедини около проблемите на хората

OFFNews 14 април 2022 в 12:25 1100 0

Снимка БТА/Архив

С дейността си специализираното обвинение не дава солидни аргументи в своя защита. Напротив - през годините всички сме свидетели на смачкани досъдебни производства, на отказ от досъдебно производство по знакови случаи, на преследване на политически и бизнес редовни хора. 

Това заяви президентът Румен Радев след участието му в патронния празник на 55-о СУ "Петко Каравелов" в София. Така той коментира гласуването днес в парламента на промените в Закона за съдебната власт за закриване на специализираното правосъдие.

Относно президентската кандидатура за член на СЕМ Радев заяви, че има такава и ще я обяви в определения от закона срок. 

Държавният глава каза в отговор на въпрос дали правителството ще оцелее, че това ще стане, ако партиите в коалицията се обединят около проблемите на хората и покажат ясни резултати в решаването им. Според Радев проблемите са много и се иска активна работа. 

За исканото от БСП връщане на хартиените бюлетини президентът посочи, че това е въпрос, който трябва да се разгледа от парламента: "Знаете защо се въведе машинното гласуване - защото България беше шампион в Европа и в света по процент невалидни бюлетин, по множество спекулации в протоколите, знаете какви опашки бяха, колко поправки се правеха". 

Попитан за вчерашния протест на пътни фирми, които настояват държавата да им плати 1 млрд. лева за ремонти, Радев коментира, че държавата трябва да е пример за изрядни плащания, но и образец за сключените договори.

"Именно договорите в строителството разклатиха силно доверието в целесъобразността им по отношение на качество, цена и дейности. Трябва спешно да се намери решение, но да се спазват тези принципи", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови