Радан Кънев: Ако ченгета от ДС ще пишат нова Конституция, без мен

Александра Маркарян 14 декември 2013 в 12:03 3201 67

Радан Кънев

Снимка БГНЕС

Радан Кънев

 

"Ако ченгета от ДС ще пишат нова Конституция, без мен", това заяви днес лидерът на ДСБ Радан Кънев в интервю за предаването "На светло" по Нова телевизия.

"Не разбрах дали обръщението на Борисов беше призив или свалка. Твърде много се говореше снощи за любов", каза още Кънев по повод изказването на Бойко Борисов, че любовта между Реформаторския блок (РБ) и ГЕРБ е неизбежна, защото "са обречени да бъдат заедно".

"Винаги зад политиката, зад РБ стои само едно нещо и това е общественият интерес, интересът на мнозинството от гражданите", коментира Кънев.

Лидерът на ДСБ заяви, че РБ има ясен възглед какво трябва да се случи в България след оставката на Орешарски и предлага много конкретен план за излизане от кризата. „Много скоро ще има отговор кой ще е лидер на Реформаторския блок. Ние водим сериозни преговори, но няма да цитирам нищо преди да приключат”, каза той.

"Някоя неделя избирателите ще определят дали РБ са малко или много", коментира Кънев.

Той отново увери, че при евентуално спазване и изпълнение на 6-те точки на РБ партийното обединение няма да държи властта 4 години, а само достатъчно време, за да се създадат нужните реформи, които са нужни.

"Партиите до ден днешен правят промени и реформи през първата година от мандата си. След това се вкопават във властта, променят медии, създават бизнеси, които да им осигурят следващите победи и така да бъдат там завинаги. От РБ не искаме това", каза Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!