Путин очакваше, че руските войски ще бъдат посрещани с цветя, ние ги посрещаме с коктейли "Молотов"

Украйна трябва да бъде приета в ЕС, вече платихме достатъчно висока цена, казва Петро Порошенко

Йорданка Веселинова 28 февруари 2022 в 14:06 11532 10

Снимка Twitter/ Петро Порошенко

"Украйна трябва да бъде приета в ЕС, вече платихме достатъчно висока цена само за намерението да се присъединим към Съюза", заяви президентът Петро Порошенко (2014-2019 г.) преди минути в интервю за France 24.

Във военна униформа и от улиците на Киев, които украинците защитават пети пореден ден, Порошенко благодари на ЕС за безпрецедентното решение Съюзът да изпрати в Украйна смъртоносни оръжия на стойност 450 млн. лв. Той обаче заяви, че ЕС трябва да е по-категоричен в подкрепата си за страната и по ускорен механизъм да я приеме като равноправна членка на ЕС. Освен това той съобщи, че по-късно ще се проведе извънредно заседание на украинския парламент, на което ще бъдат обсъдени възможностите за присъединяване към ЕС.

Порошенко заяви още, че Блокът трябва да обмисли възможностите за предоставяне на финансова и икономическа помощ за възстановяването на Украйна. В профила си в "Туитър" той твърди, че трябва да започне да се мисли за нов план "Маршал" за Украйна.

Той коментира и провеждащите се в момента двустранни преговори между руска и украинска делегация и препотвърди, че Украйна няма да се откаже от суверенитета и териториите си.

"Путин очакваше, че руските войски ще бъдат посрещани с цветя. Вместо с това ние ги посрещаме с коктейли "Молотов".

Той допълни, че съпротивата в страната е много силна и за свободата си се борят рамо до рамо и военни, и цивилни. В социалните мрежи по-рано се появиха видеа на десетки хора, правещи антитанкови съоръжения и коктейли Молотов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

10

Абе руски троп колкото и да пишеш рублата е 1 стотинка. Пари ще видиш през крив макарон.

22548

7

dolivo

28.02 2022 в 19:01

Хляб, сол и мед, ньет, Молотов для вас!

Вън агресора. По обединен народ от Украинския няма.

Японците са го казали - по-голямо сплотяване от общ враг няма.

14469

6

случайно прочетох

28.02 2022 в 14:45

Путин живее в света на кривите огледала и е вреден за хората....

1859

5

Ronik

28.02 2022 в 14:41

всъщност Русия нямаше никакви проблеми с Украина в ЕС.

-8580

4

Ти нали разбираш че в момента Лилипутин е по прашки и търси как да се измъкне от войната. Загуби 600 танка 30 самолета и 5300 човека за 4 дни.

Само ще ти кажа че 1 танк струва над 10 милиона - половината откраднати от шайката. Днес борсата не отвори и хората масово ще излезнат на размирици довечера.

11300

3

yoghurt

28.02 2022 в 14:26

Добре казано, Комплексиран. Само че понякога човек сам не може да се освободи от себе си. За жалост ситуацията дългосрочно е обречена, или предстои прокси война с много кръвопролития и “наемници”, или предстои истинска война, което би значело - бомбардировки, унищожена инфраструктора, масова смърт. А ако вземем, че приемем Украйна в ЕС, което е само по себе си ок, но Русия няма да го позволи, дори с цената на самоунищожение. Това е същинският край на студената война, същинско размразяване. Да не бъде дано!

-3300

2

bgp

28.02 2022 в 14:23

В този дълбок смисъл си напълно прав Комплексиран Алкохолик !

СССР и България включително , навлязоха в Чехословакия през 1968г , по същия начин , както си помисли ,че ще го направи Русия в Украйна !!

Тогава българските войници , никой не ги е питал , били са в пълно неведение на това къде отиват и защо !!

При неизпълнение на заповед .... разстрел на място !!!

Това се случва днес с руските младежи изпратени да завладяват чужда държава , по заповед на Диктаторът путин подчинил Родината им на мракобесен Режим !!!


Руснаците са поробени от собствените си душмани !!!

Така , както Диктаторът борисов , подчини България на криминалната групировка от гербо-комунисти !!!

-8580

1

Нали всъщност разбирате, че в момента Украйна осовобождава Русия.