Путин и Борисов обсъдиха големите енергийни проекти у нас

OFFNews 11 май 2017 в 21:29 5529 1

В телефонен разговор днес президентът на Руската федерация Владимир Путин и премиерът Бойко Борисов обсъдиха "реализацията на големите енергийни проекти у нас".

"И двете страни подчертаха взаимния си интерес от изграждането на европейския газовия хъб „Балкан” на българска територия. Обсъден беше и проектът за АЕЦ – Белене. Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че правителството търси стратегически частен инвеститор за развитие на проекта", съобщават от пресслужбата на "Дондуков" 1.

Поставен е акцент на събитията, посветени на 25-годишнината на българо-руския договор за приятелски отношения и сътрудничество, която е на 4 август 2017, както и на 140 години от Освобождението на България, което ще се отбележи през 2018 г.

Путин и Борисов са отбелязали и "доброто развитие на търговско-икономическите отношения" - 20-процентното увеличение на руските туристи в страната ни и ръста от 18% на двустранния стокообмен.

Те посочили, че тези параметри все още не отговарят на потенциала на отношенията и увеличаването им е от взаимен интерес за България и Русия.

Путин е пожелал успешен трети мандат на Борисов, съобщават още от пресслужбата на "Дондуков" 1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови