Проваленото заседание стана сцена за Бареков

Елица Мартинова 23 май 2014 в 11:20 4602 7

Николай Бареков
Николай Бареков

Присъствието на журналистите в парламента днес бе използвано като предизборна сцена от лидера на "България без цензура" Николай Бареков.
След като стана ясно, че заседание няма да има, Бареков и неговите "независими" депутати решиха да коментират политическата ситуация пред репортери, които се бяха събрали, за да чакат премиера Пламен Орешарски. Лидерът на ББЦ не се посвени и зае трибуната преди министър-председателя.

Отцепникът от ГЕРБ Светлин Танчев обясни, че вотът на недоверие е отложен за изборите в неделя и "покани" всички хора да гласуват.

Бареков обясни, че неговите депутати умишлено не са се регистрирали, защото днешното заседание е било опит на парламентарно представените партии да си направят кампания с парите на данъкоплатците. 

В коментара си по вота на недоверие лидерът на ББЦ намеси дори случаите на самозапалилите се българи по време на миналогодишните протести. "Цинизъм е г-н Борисов, заради когото се самозапалиха шестима българи и когото Ангел Славчев трябваше да свали с бунтове заради високите цени на енергетиката, и г-н Трайчо Трайков, който бе министър тогава, а сега е член на Реформаторския блок, двамата да правят вот на недоверие за енергетиката", каза Николай Бареков.

Ангел Славчев на свой ред обясни, че след изборите в неделя ББЦ готви протести, с които ще поиска оставката на правителството.

"След изборите предстоят протестни действия, ще поискаме оставката на това правителство, ще поискаме Законът за чисти ръце да влезе в сила, ако не - Народното събрание да си тръгва", заяви Славчев.

В края на брифинга медиите поискаха да зададат въпроси, но Бареков обясни, че не е в парламента, за да дава интервюта, и се отправи към кафенето на Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови