Протестната блокада на Петте кьошета и Графа (видео)

OFFNews 23 юли 2020 в 09:20 3497 0

В 14-ия си пореден ден антиправителственият протест с искания за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев започна с масово хвърляне на каскети пред сградата на Съдебната палата, премина през мятане на ролки тоалетна хартия към сградата на правителството, след което блокира за два часа ключови кръстовища в центъра на София и промени маршрути на градския транспорт.

Едно от тях бе Петте кьошета. Видео от блокадата ни изпрати читателката ни Диана Овчеларова, която разказа, че около 21:30 ч. група от около 150 протестиращи тръгнала от ъгъла на бул. "Витоша" и "Патриарх Евтимий" към Петте кьошета. 

"Половината останахме там, а другата част продължиха към Руски паметник. Там останахме 40-45 мин. Полицаи дойдоха половин час, след като блокирахме възловата точка. Нямаше инциденти. След това групата от Руски паметник се върнаха и заедно с тях всички се върнахме обратно към Патриарха и Витошка", споделя още тя.

Читатeл на OFFNews ни изпрати и видео кадри от блокадата на кръстовището на "Граф Игнатиев" и "Христо и Евлоги Георгиеви". Радослав Тодоров разказва, че там се е стигнало до леко напрежение заради блокадата на кръстовището. Много шофьори обаче са подкрепили с клаксоните си протестиращите.

Кадри от двете нови горещи точки на протеста:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови