Протестът продължава и не е доволен от името на коалицията на Мая Манолова

OFFNews 07 февруари 2021 в 20:37 3638 0

Протестиращите поднесоха цветя пред паметника на Капитан Петко Войвода

Мая Манолова и „Отровното трио“ да сменят името на коалицията си – „Изправи се! Мутри, вън!“. За това призова събралото се множество в така наречения Триъгълник на властта, предаде БГНЕС. Според част от излезлите днес на улицата не е редно емблемата на антиправителствените протести, които продължават 214 дни, да бъде използвана. Някои изразиха опасение, че може да бъдат обвинени в предизборна агитация, когато викат „мутри, вън“.

Протестиращите смятат, че при добро желание от страна на Манолова и Триото могат да си сменят името.

По традиция протетсът поиска оставка на правителството на Бойко Борисов и като главният прокурор Иван Гешев, като това трябва да стане преди изборите.

Пред насъбралото се множество архимандритът Дионисий каза, че в 214-я ден на протеста отбелязваме 121 години от смъртта на Капитан Петко Войвода. След изслушване на химна протеста се насочи към паметника на революционера в Борисовата градина, където бяха поднесени цветя,

Архимандритът призова всички сънародници да дойдат на 19 февруари на Национален митинг- протест в прослава и по повод на 148 години от обесването на Дякона. „В 16,30 ч. в единство, публично и демонстративно да изявим гражданското си изискване на народ за сваляне на Борисов и цялата мафия на Бойковизма от власт и в солидарно и сплотено братство на почтеността на поход за чиста и свята Република към мемориала на Дякона от 18.30 часа за преклонение, отдаване на почит и поднасяне на цветя“, обяви Дионисий.
Той прикани и всички партии и граждани, които са срещу коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти да дойдат на протеста на 19 февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови