Президентът ще говори пред ООН

OFFNews 19 септември 2016 в 08:06 2333 0

Президентът Росен Плевнелиев ще говори пред общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Днес генералният секретар на ООН Бан Ки-мун ще председателства първата среща на върха на световната организация, посветена на миграцията.

По-късно през деня президентът Плевнелиев ще говори за бежанците. В българската делегация са включени и заместник министър-председателят Румяна Бъчварова, министърът на външните работи Даниел Митов, постоянният представител на Република България при ООН Георги Панайотов и Тихомир Стойчев, извънреден и пълномощен посланик в САЩ.

Днес се провежда Среща на високо равнище по мигрантските и бежански потоци. 71-вата редовна сесия на Общото събрание на Организацията продължава до 23-ти септември, а миграцията, бежанските кризи и конфликтът в Сирия ще са в центъра на дебатите на световните лидери. 

Българският президент ще направи голямото си изказване на пленарното заседание в четвъртък, като то е планирано за 22 часа българско време.

Също в четвъртък държавният глава ще даде традиционен прием по случай Деня на независимостта на България като събитието ще бъде и в чест на българския кандидат за поста Генерален секретар на ООН Ирина Бокова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови