Премиерът всеки ден получавал "доноси" от чиновници

Елица Мартинова 04 декември 2013 в 15:09 2415 1

Пламен Орешарски Снимка: Лъчезар Ангелов

Снимка Лъчезар Ангелов

Пламен Орешарски Снимка: Лъчезар Ангелов

 

Министър-председателят Пламен Орешарски редовно е информиран от чиновници в администрация за това какво вършат други колеги. Това сподели самият той по време на днешния блиц контрол след въпрос от страна на ГЕРБ.

Галина Милева от ГЕРБ попита министър-председателя как и защо кабинетът разполага с оперативни данни, касаещи политическите пристрастия на служителите в администрацията. Питането е в контекста на изказване на Орешарски, в което той заяви двусмислено, че ще санкционира чиновниците които участват в протестите. Впоследствие министър-председателят поясни, че визира служителите, които протестират в работно време.

"Оперативни данни всекидневно получавам в кабинета си като, да го наречем с популярния израз, "доноси" от други служители - кой с какво се занимава - често от користни, друг път от  безкористни намерения. При мен има прекалено много информация, която е непотвърдена, поради което не е годна, за да се взимат управленски решения. Заповядайте в моя кабинет мога да ви разкажа кой от какво се е оплаквал и за какво е говорил", отговори с шеговит тон министър председателят.

Той подчерта, че никога не се е интересувал от политическите пристрастия на администрацията.

" Единственото ми изискване към администрацията е да не саботира работата в служебен план", каза Орешарски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови