Правителството ще компенсира изгубените държавни пари в КТБ

OFFNews Последна промяна на 03 декември 2014 в 08:01 1569 5

Заседание на Министерски съвет

Правителството ще одобри срока и начина за възстановяване на средствата по сметки и депозити на бюджетните организации в КТБ.

Според проекторешението, което трябва да бъде прието днес, се предвижда това да стане до 1 февруари 2015 г., като парите ще дойдат от централния бюджет. Съответните първостепенни разпоредители ще могат за се разплатят еднократно или на траншове. Това решение ще позволи да бъде възстановено финансирането на текущите дейности и проекти на бюджетните организации, като публичният интерес бъде защитен без да се накърняват правата на останалите вложители в банката, съобщават от правителствената пресслужба.

На заседанието си днес правителството ще приеме и предложение за изменения в Наказателния кодекс. Промените са свързани със сексуалните посегателства върху деца.

За първи път се предвижда извършителите на сексуални посегателства върху деца да бъдат лишавани от право да се заема определена държавна или обществена длъжност или да се упражнява определена професия или дейност. По този начин ще бъде предотвратена възможността осъдените да извършват дейности, които предполагат контакт с деца.

Изменение в още един закон – за собствеността, ще бъде предложено на Народното събрание. То се отнася до удължаване с три години на мораториума върху придобиването по давност на държавни и общински имоти. Целта е да се защитят в максимална степен държавният и общественият интерес, като в преходния период се предприемат действия за пълно установяване на неактувани и безстопанствени държавни и общински имоти и за тяхното актуване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2014 в 08:41

Бай хуе, абе пише нещо такова, ама кой ти ебава такова нещо като конституцията! (Извинявай, че разкрих пълния ти псевдоним)

Поздрав!

03.12 2014 в 08:40

Ами и това е кражба!
Ето какво се случва: тарикати си правят банка, която расте не по пазарни правила, а с помощта на ДЪЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ, след това заедно ограбват парите на вложителите и сега чиновникът решава да се прави на справедлив с ПАРИТЕ НА НАРОДА.
Терминал 2 и към Швйцария!

03.12 2014 в 08:37

От известно време насам в Конституцията ни не пише ли, че държавната и частната собственост са равнопоставени??

03.12 2014 в 08:34

След като Бинев е в комисията по култура, трябваше да сложат Владо Кузов в агенцията за закрила на детето. Ама язък, няма да може след този закон.

03.12 2014 в 08:32

Не правителството, а ние всички ще плащаме. Предстои да плащаме и за още една ограбена банка, а на хоризонта се мержелее най-малко още една. Създадохме си държава, управлявана от крадци, мошеници, селски тарикати, ибрикчии и всякаква паплач. Това сме заслужили, защото толкова можем. На следващите избори (напролет) да ходите всички да гласувате за оная, дето е "обльекана". Може и за бюрека, не че има разлика.

Поздрав!