Правителството обсъжда купуването на системи за ПВО

В инициативата "Щит на европейското небе" участват още 13 страни

OFFNews 25 октомври 2023 в 06:45 1141 0

Снимка БТА/Архив

Днес правителството ще обсъди проект между няколко европейски държави за съвместно купуване на наземни системи за противовъздушна отбраната в рамките на инициативата "Щит на европейското небе".

Освен България в инициативата участват Чехия, Дания, Естония, Финландия, Германия, Унгария, Латвия, Литва, Нидерландия, Норвегия, Румъния, Словения и Швеция. Вносител на проекта за меморандум за разбирателство е министърът на отбраната Тодор Тагарев, съобщиха от правителствения пресцентър.

Одобряването на Национална стратегия за околната среда 2021 – 2030 г. също е част от дневния ред на правителственото заседание. Вносител е министърът на околната среда водите.

Очаква се правителството да одобри участието на България с Национален щанд в Международното изложение за биохрани „БИОФАХ 2024“, което ще се проведе от 13-и до 16 февруари догодина в Нюрнберг, Германия, както и за участието на страната ни в 60-ото издание на Венецианското бианале за изкуство, което започва на 20 април 2024 г.

В програмата е заложено и отпускане на допълнителни разходи за 2023 г. за финансовото осигуряване на дейности по Програмата за изграждане и реконструкция на детски ясли и градини. 

Редовното заседание на Министерски съвет започва в 9 часа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки