Ексклузивно Паралелното преброяване: ''Възраждане'' изпревари БСП, Янев влиза, а ИТН - не (обновена)

Правителството обяви петък за ден на национален траур

offnews Последна промяна на 02 октомври 2014 в 12:07 3250 2

Министерски съвет

Със свое решение от днес служебното правителство обяви петък за ден на национален траур заради инцидента в завода за утилизация и производство на боеприпаси край Горни Лом. Премиерът Георги Близнашки е отменил ангажиментите си. 

Към момента точният брой на жертвите не е ясен. Властите издирват 15 души, които по това време са били в завода - 12 работници и трима души от ръководството. Сред тях е и синът на собственика на фабриката на „Видекс – АД” Валери Митков - Емил.

"С решение на правителството 3 октомври, петък, е обявен за ден на национален траур за жертвите от катастрофалния инцидент в предприятието за производство на боеприпаси край село Горни Лом", се казва в съобщение от пресцентъра на Министерски съвет.

"За съжаление, всички налични към момента данни от специализираните екипи на институциите, които са на мястото на катастрофата, оставят малко надежда оцелели да бъдат намерени. От свое име и от името на служебното правителство министър-председателят проф. Георги Близнашки поднася дълбоки съболезнования и се въздържа от последващи изявления, които с нищо не биха спомогнали за облекчаване на тревогите и болката на близките на изчезналите.

Министър-председателят изразява надежда, че в най-скорошен порядък фактите на трагедията ще бъдат установени от специалистите и призовава компетентните институции да продължат ефективната си работа за максимално бързо установяване на причините за катастрофата, за посочване на виновните и за предприемане на необходимите действия те да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

Премиерът отменя публичните си прояви, планирани за 2 и 3 октомври", се казва още в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови