ПП попари надеждите за третия мандат: Няма да подкрепим правителство с ГЕРБ

Няма как да управляваме с крадци, заяви Венко Сабрутев

OFFNews 10 януари 2023 в 11:05 5921 8

Архив

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Венко Сабрутев, депутат от "Продължаваме промяната"

"Няма как да влезем в съвместно правителство с ГЕРБ. Това няма как да се получи", заяви пред Нова телевизия Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната".

Така ПП попари надеждите за третия мандат. По думите му парламентарната група е готова за разговаря за "големите теми в политиката". Депутатът обаче е скептичен, че ГЕРБ реално искат да правят съдебна реформа, която бе поставена като условие за управление както от потенциалния мандатоносител - ДБ, така и от ПП.

"Няма как да подкрепим правителство с ГЕРБ. Няма как да влезем в правителство с крадци. Това е. Точка."

Сабрутев е на мнение, че не може да се разчита на никакви гаранции, дадени от ГЕРБ, тъй като си сменяли мнението на всеки час. Той твърди, че ако се реализира кабинет с ГЕРБ в рамките на третия мандат, то той няма да може да направи нищо за обществото.

Депутатът коментира и предложението на Борисов Христо Иванов да стане премиер с думите: "Когато Борисов надуши власт, той веднага започва да раздава постове".

Сабрутев е на мнение, че ГЕРБ са доказали, че са неспособни да съставят правителство, опитите за такова били "пълна агония".

Междувременно съпартиецът му Иван Христанов заяви пред Би Ти Ви, че ПП е готова да подкрепи ДБ с министри. Той пък е на мнение, че формацията му би разговаряла с ГЕРБ, но само ако партията на Борисов поеме отговорност за всеобхватна съдебна реформа. Депутатът смята, че "директна катастрофа" за държавата би било връчването на третия мандат на ДПС.

По-рано лидерът на партията Бойко Борисов коментира, че ще има шанс за редовен кабинет, ако последният мандат отиде при ДБ. Деница Сачева разясни, че при такава структура ГЕРБ са склонни да се откажат от министерски постове. Вчера обаче партията започна да поставя условия за подкрепа. В Русе зам.-председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обяви, че ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на ДБ, ако в него има лица от ПП. Междувременно съпредседателят на ПП Кирил Петков постави две условия за разговори за третия мандат - антикорупционният закон и смяната на главния прокурор. Асен Василев пък е на мнение, че е нужно чудо, за да се състави кабинет в рамките на 48-ото НС. За него по-реалистичният сценарий са нови избори в началото на април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

8

Constanza

11.01 2023 в 02:01

Ама защо така отказаха на Буда Меси? :(

915

7

8LCHQ997B0oOvWE

10.01 2023 в 21:36

Посолството защо Ви изостави бе,Сабрутев?Ами защото заложи на куци коне.Затова.200 дни ви трябваше, срутихте държавата.Че има ли по големи крадци от вас бе?Сега след хартията,трябва да вдигнат и прага за влизане в НС,за да е абсолютно сигурно,че ще се отървем от вас.Мръсници долни.

934

6

демократ2022

10.01 2023 в 15:42

Кое не е така?

-795

5

Дедо МразИ

10.01 2023 в 14:16

Кой ги пита тези шарлатани какво мислят и на кой му дреме вече за тез боклуци ?

1049

4

yassenk

10.01 2023 в 13:32

Правилно решение.

5827

2

pisnamiotmutri

10.01 2023 в 11:57

Сега руските партии и тролове ще напоят медиите с обвинения към ПП, че са провалили плана за възсановяване с нежеланието си да подкрепят кабинет подкрепен от партията на Боко Тиквата