ГЕРБ готови да подкрепят кабинет с мандат на ДБ, очакват среща за съдебната реформа

OFFNews 04 януари 2023 в 09:52 2585 3

Деница Сачева

Снимка БГНЕС/архив

До ситуацията в момента се е стигнало заради политическия инат на ПП, смята Деница Сачева

ГЕРБ ще подкрепи кабинет с третия мандат - и без да участва в него, ако той бъде даден на "Демократична България". Дали сме знак, че сме готови обсъждаме, ако третия мандат бъде даден на "Демократична България", заяви Деница Сачева, депутат от ГЕРБ. 

Очакваме от колегите от ДБ разговори за съдебната реформа по същество. Ние сме за съдебна реформа, но тя не може да се базира на смяна на една личност. В момента има празно говорене по темата "съдебна реформа", без никаква конкретика, каза още Сачева. 

До ситуацията в момента се е стигнало заради политическия инат на "Продължаваме промяната". Това, което днес се предлага от ПП всъщност е неубедително дублиране на това, което ние предложихме, коментира Сачева.

"Ние предложихме в началото на сформирането на този парламент да се съберем всички политически партии, да направим своите политически приоритети, да ги оформим в политически документ, който да бъде приет и на базата на този политически документ да се търси съгласие за правителство. Сега виждаме, че концепцията се обръща - само, че вместо да се търси едно широко политическо съгласие, се прави опит предизборната програма на ПП да бъде наложена като национални приоритети на цялото Народно събрание, каза Деница Сачева – депутат от ГЕРБ.

Тя допълни, че подобен подход няма как да срещне подкрепата на политическите партии. И не случайно ПП може да разчитат на гласовете на "Демократична България", което остава загадка за мен защо подкрепят подобен начин на правене на политика, добави Сачева.

Деница Сачева каза още, че продължават да вярват, че в ДБ има хора, които са с десни разбирания - хора, които искат да видят едно разумно управление на страната.  Затова "все още имаме своята толерантност към тяхното поведение, независимо, че на моменти то продължава да бъде необяснимо", допълни Деница Сачева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

3

IvoIvo

04.01 2023 в 10:47

ДБ с мандат ще е трагикомедия...

936

2

escrin

04.01 2023 в 10:35

Радев едва ли мисли да дава мандат на ДБ. 100% се е нагласил да го даде на ортака си Янев.

2550

1

alfakentavur

04.01 2023 в 10:06

Само че Резидентът няма да даде мандата на ДБ.
 
X

Да помогнем на украинските деца!