Ако президентът даде третия мандат на ДБ, има шанс за правителство, смята Борисов

OFFNews 27 декември 2022 в 18:37 3001 3

Борисов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Считам, че вторият мандат няма да бъде изпълнен, защото в последните дни ПП изпаднаха в изолация с бруталните си и необмислени предложения. Тук, за радост, системните партии - "Да, България", БСП, ГЕРБ със СДС и ДПС, спираха популистки закони. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Монтана.

"Третият мандат, не можем да влияем на президента, разбира се, но при правилен избор от негова страна, особено ако е в посока "Да, България" - има голям шанс да се направи правителство. Да, трудно ще е, но ако се направи програмно правителство, подобно на нашето с професор Габровски, мисля че може да се изпълни", каза той. 

Според Борисов има шанс за правителство с третия мандат "заради огромните евроатлантически мнозинства" в парламента.

Бившият премиер обяви, че от ГЕРБ настояват Руската федерация да спре да изнудва и заплашва Христо Грозев. "Той е автор на филма за Алексей Навални, дори ме беше поканил на премиерата. Изключителен разследващ журналист и наш приятел. Да бъде предупреден руският посланик да спрат с този шантаж", заяви лидерът на ГЕРБ. 

Борисов припомни и че висшестоящи руснаци са загинали при странни обстоятелства. (...):"Така че като партия подкрепяме Грозев".

По думите му в петък от ГЕРБ са успели да направят нещо изключително важно за IT сектора.

"Това са така наречените промени в закона за трудовата миграция и трудовата мобилност. Компаниите, които имат потенциал за бърз растеж, развиване на продукти и услуги с висока добавена стойност, да имат по-бърз достъп до таланти и висококвалифицирани кадри от трети страни. Това е важно, защото дава възможност да оберем висококвалифицираните работници и от мигрантите, и от трети страни, и от Балканите. И то не само за IT сектора", каза още лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

3

IvoIvo

29.12 2022 в 11:42

Абсолютно нищо няма да направят ДБ с манадата (изобщо ако отиде при тях)...

800

2

Batze

27.12 2022 в 19:04

Нали негово банкянско свинеподобие е победил на изборите, що не вземе да сформира правителство, а? За отрепките от ГЕРБ само деиверсии, саботажи и избори до дупка, та да не могат да крадат.

905

1

Lpp

27.12 2022 в 18:50

Голям зор е да излъжат ДБ, да им станат смокиново листо, ама няма.