ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на ДБ, ако в него има лица от ПП

Партията на Бойко Борисов няма да подкрепи и правителство с мандат на БСП

OFFNews 09 януари 2023 в 15:02 2996 1

Архив

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Десислава Атанасова

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи кабинет с мандат на "Демократична България", ако в него участват лица от "Продължаваме промяната".

"А ако третият мандат отиде при „Демократична България", ще очакваме първо от нас да бъде поискана подкрепа. Ще поискаме и ДБ да направи оценка на всичко, което се е случило при управлението на „Продължаваме промяната" - корупционни скандали, енергетика, ПВУ, цени на горива", добави тя.

Това заяви председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в Русе, цитирана от БГНЕС. По думите ѝ ПП не са положили никакви реални силия за кабинет и са тикали страната към предсрочни избори.

Тя припомни, че има решение на конгреса на ГЕРБ, съгласно което партията не може да подкрепи кабинет на БСП.Атанасова добави, че няма да подкпепят и правителство на "Възраждане".

По отношение на ДПС и "Български възход", Десислава Атанасова заяви, че имат допирни точки с тях, но решение за евентуална подкрепа на правителство с мандат, даден на някоя от двете партии, ще вземат ръководните органи на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1015

1

шушко

09.01 2023 в 17:30

Да бе, защото ГЕРП са чиста детска сълза...
Правителство на ДБ с подкрепата на ГЕРП е самоубийство!
 
X

Да помогнем на украинските деца!