ПП-ДБ: Невъзможно е застрояването на дюните на Корал

OFFNews 30 ноември 2023 в 19:10 1328 2

Корал

Снимка МОСВ - архив

Корал

Невъзможно е застрояването на дюните на Корал, включително 500 метра зад трите плажа за природосъобразен туризъм, заявиха пред OFFNews от ПГ на Продължаваме промяната – Демократична България.

Отговорът на ПП-ДБ е провокиран от позицията на инициатива "Зелени закони", които обявиха, че законопроектът за изменение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), внесен от Кирил Петков, Христо Иванов, Бойко Борисов и Делян Пеевски, ще направи възможно застрояването на дюните край плажовете за природосъобразен туризъм.

"Причината за този зловеща перспектива е последният параграф в законопроекта – параграф 9, който вероятно е вкаран по искане на ГЕРБ и ДПС, за да го подкрепят" - твърдят от  "Зелени закони".

"Обръщаме внимание, че направените прибързано и необмислено изводи от "Зелени закони" по толкова чувствителна за обществото ни тема, а именно опазването на природата и крайбрежието ни, са продукт на явно недоразумение. Така визираните параграфи 9 и 10 от ЗИД на ЗУЧК са очевидна техническа грешка и същата е обявена като такава още на провелата се на 22.11.2023 г. регионална комисия, която явно екипът на "Зелени закони" не е проследил. Друга опция би била търсене на ефект на провокация, която намираме за недопустима, предвид високото обществено внимание по темата" - заявиха от ПГ на ПП-ДБ.

"Визираните параграфи 9 и 10 ще бъдат оттеглени между първо и второ четене на законопроекта. Обявяваме се категорично против българските граждани да бъдат подвеждани и поставяни в заблуждение" - заявиха още от ПГ на ПП-ДБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

585

2

Stoyancho

01.12 2023 в 16:30

съмнавам се, щом ДБ го казват!

1017

1

IvoIvo

01.12 2023 в 11:10

Едно смислено изказване от тези
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика