ПП-ДБ не изключва смяна в състава на кабинета, ИТН поиска правителство без ПП

Йорданка Веселинова 30 май 2023 в 13:28 10053 6

Николай Денков пред журналисти в парламента

Снимка БГНЕС/МАРИН КАРАВЕЛОВ

Николай Денков, номиниран от ПП-ДБ за ротационен премиер с втория мандат

"Продължаваме промяната-Демократична България" не изключва възможността за промяна в състава и формата на проектокабинета. Това е условието за размразяването на преговорите за втория мандат, което по-рано бе поставено от ГЕРБ.

"Разговорите по такива важни въпроси не трябва да се водят през медиите. Очаквам да се чуем с Мария Габриел и да видим кога ще седнем на масата, за да обсъждаме същината", каза пред журналисти в парламента номинираният за ротационен премиер Николай Денков.

Той добави, че ПП-ДБ ще води разговори с всички парламентарни групи, но е най-логично първо да се потърси подкрепа от най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС: "Мнозинство най-лесно, най-конструктивно би могло в тази конфигурация на парламента да се получи с ГЕРБ."

Междувременно председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви, че ако получат покана за преговори от ПП-ДБ, няма да участват. Той заговори за експертен кабинет на парламента, но без участието на "Продължаваме промяната". Йорданов заяви, че лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев трябвало да бъдат арестувани.

"Ние на разговори с хора, които са държавни изменници, няма да стъпим. Ако Кирил Петков и Асен Василев бъдат разкарани от ПП и си понесат последствията, с някаква друга "Промяна" може и да говорим, с тази - не", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3650

6

ImBlack

30.05 2023 в 14:47

Чалгарите, учиндолският цървул и макаците му, да си заврат мнението където слънце не огрява!
На следващите избори ДПС няма пак да им "напомпи" гласове и са аут!

-685

5

Козин Човков

30.05 2023 в 14:37

Я гледай ти, чалгарите имали мнение по въпроса! Кого го интересува как са се изходили по темата?

2550

4

alfakentavur

30.05 2023 в 14:18

"Суверенът" поиска парламент без ИТН. И продължава така да иска. На последните избори им преляха малко гласове, за да са патерица на Резидента.

12078

3

edin slep

30.05 2023 в 14:17

Абе и ПП ДБ нямат алтернатива, правителство с ДПС и БСП ще е по-смъртоносно и от коалиция (да не си кривим душата) с ГЕРБ.

ГЕРБ също са притиснати - ако не направят правителство, европейската прокуратура може да докопа Вожда и съда да го прибере да поразмисли върху живота за някоя година в затвора.

Без Вожда и неговите връзки, многото престъпници в ГЕРБ са обречени на същото, така че коалиция ще има и реформи ще има, може би срещу по-леки присъди.

3251

2

динозавър

30.05 2023 в 13:54

Г-н Африкански иска правителство само с африканци, т.е. с неговите хора.

723

1

user4eto

30.05 2023 в 13:45

"Йорданов заяви, че лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев трябвало да бъдат арестувани."

Объркал се е с дългия.
Не Кирил и Асен се прегръщаха с Илиев.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика