Повдигнаха обвинение на Симеон Дянков (обновена)

OFFNews 13 януари 2017 в 10:43 6094 5

Бившият министър на финансите от първия кабинет "Борисов" Симеон Дянков е в Столичното следствие в момента, за да даде обяснения по продажбата на държавните акции от дружеството EVN, предаде БНР.

Дянков останал в сградата на следствието около час. С него е видян да пристига и адвокат Марин Марковски.

Било му е повдигнато обвинение, че е дал указания на директора на Агенцията за приватизация да избере за посредник по сделката с миноритарните дялове на ЕВН "Булброкърс".

Малко по-късно днес се очаква държавното обвинение да даде брифинг по случая.

За сделката вече бяха обвинени колегата му от кабинета "Борисов 1" Трайчо Трайков, тогава министър на икономиката и енергетиката, и бизнесменът и издател Иво Прокопиев.

Обвинението на Дянков е за безстопанственост при продажбата през борсата на държавния дял в електроразпределителното дружество "ЕВН България Електроразпределение" АД.

"Разследването е установило, че хората, които са извършили тази сделка, са били инструктирани и изрично са получавали указания от Трайчо Трайков и Симеон Дянков за това как да се извършват действията", посочи говорителят на главния прокурор Руйяна Арнаудова и уточни, че това е установено чрез свидетелски показания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

5

Нострадамус

13.01 2017 в 14:08

Симеон Дянков е повече от виновен, но как мислите - нещо можеше ли да стане в правителството на ГЕРБ, пардон на Борисов, без неговото одобрение и респективно комисионните за това !!!

42249

1

Denis Rizanov

13.01 2017 в 11:09

Кога долетя?
Нали уж беше в чужбина?
 
X

Да помогнем на украинските деца!