Посещението на Кери в снимки

OFFNews 15 януари 2015 в 14:39 6415 2

Държавният секретар на САЩ Джон Кери каза, че Америка ще "солиден съюзник" и че има готовност да помага по силата на чл. 5 от Вашингтонския договор, който се отнася до военен отговор при нападение на една от държавите членки на Алианса.

След срещата с премиера Бойко Борисов стана ясно, че са създадени четири работни експертни групи. Те ще се занимават с отбраната и сигурността, енергийна сигурността, върховенството на закона и образованието и връзките между народите на САЩ и България.

По време на краткия си престой, след срещата с президента Росен Плевнелиев, Кери посети Ротондата "Свети Георги", която се намира във вътрешния двор на президентската админитрация. Оттам Кери стигна до сградата на Министерски съвет пеша. Рано тази сутрин американският държавен секретар се срещна на работна закуска с британския външен министър Филип Хамънд.

Срещу посещението на Кери се проведе протест, организиран във Фейсбук. По-късно към него се присъединиха привърженици на партия "Атака". Първоначално те опитаха да влязат в сградата на Министерски съвет, където след срещата с премиера Бойко Борисов имаше официален брифинг за медиите. След като не бяха допуснати, атакистите се отправиха пред БНБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!