Quantcast

Попова още не разбрала, че промените в пенсиите са приети, за нея още са между две четения

OFFNews Последна промяна на 22 декември 2014 в 17:16 5624 6

Маргарита Попова

Вицепрезидентът Маргарита Попова призова идеите за промени в пенсионната реформа да бъдат обсъдени между първо и второ четене. Това става ясно от нейно изказване, цитирано от "Фокус". Попова взима отношение по промените в Кодекса за социалното осигуряване (КСО) и спорните реформи в пенсионната система, които обаче бяха на две четения и ще влязат в сила.

„Мисля, че Борисов ще изчака, че ще чуе всички партньори, ще даде доста дълго време между двете четения, за да се обмислят нещата така, че да се положи здрав фундамент на нашата пенсионна реформа, която да отговори с достойнство на понятието социална държава”, коментира Попова, която в края на миналата седмица беше на посещение в Мароко.

Според нея, все още няма готов продукт, върху който да се налага президентско вето. Когато се гласуват закони между първо и второ четене се налагат промени, дори и по същество. Засега все още не е ясно как ще изглежда законодателният продукт и е прибързано да се налага вето, обясни Попова.

"Сега имаме кабинет, който е коалиционен, подкрепя се от широк периметър от представители на политическите сили", каза още Попова.

По думите ѝ, Бойко Борисов е доказал нееднократно, че е човек, който може дори да се откаже от собствена позиция, която предварително е изразил, за да приеме "по-доброто, по–смисленото, за да приеме по-доброто за хората, най-вече за възрастните хора". „Мисля, че Борисов ще изчака, че ще чуе всички партньори, ще даде доста дълго време между двете

четения, за да се обмислят нещата така, че да се положи здрав фундамент на нашата пенсионна реформа, която да отговори с достойнство на понятието социална държава”, каза още Маргарита Попова. 

"За мен фразата "Нека възрастните хора да имат поносим живот", е непоносима. Искам възрастните хора да имат достоен
живот, да се радват на спокойни старини. Няма политика, която да сме почнали след 1989 г. която да сме направили набързо и да се е оказала удачна", коментира вицепрезидентът, цитирана от БТА. По думите ѝ, тези политики не трябва да си противоречат, а да са устойчиви.

"Когато е за доброто на нашите родители, които са градили тази държава и искат да живеят достойно, аз се радвам когато ГЕРБ, ДПС и всички останали гласуват по един и същи начин", допълни тя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.12 2014 в 23:34

Туй куку е опровержение на схващането, че Дон Балон само е окалинчил държавната администрация. Гражданинът за европейско и т.н... работи със замах и не разчита единствено на случайни срещи по кръстопътищата!

22.12 2014 в 19:00

Добре че е тя, да има поне някой здравомислещ и с трезв разум в президентството, за да балансира залитанията и изхвърлянията на титуляра.

22.12 2014 в 18:41

Корекция, извинете-"...Милото ТО..."

22.12 2014 в 18:38

Тъкмо бяхме забравили за това червено недоразумение и то взе, че ни напомни , че съществува... Милото то, за какво си взима заплатата като не знае, какво се случва в държавата МУ..?

22.12 2014 в 17:59

Боже и тая червена бабичка яко е изтрещяла, та тя знае ли въобще на КОЙ свят е какво прави, най-добре да си гледа внучето да му се радва и да не бута гагата където не й е работа.

22.12 2014 в 17:54

Попова... той мандата изтече, ти още не си схванала на какъв пост си ...