Попова: Докога ще се занимаваме с някакви СМС скандали

Ивайло Анев 21 януари 2016 в 12:47 4272 11

Снимка БГНЕС

Вицепрезидентът Маргарита Попова по време на днешния отчет на институцията.

Нацията е разделена от толкова години и ако не се вземат мерки, ще видите какво ще се случи скоро с това разделение. Докато не намерим съгласие, никакви реформи няма да имат резултат. Докога нацията ще се занимава с СМС-и. Какви СМС-и писали, на кого ги писали, защо са сменили представляващия във ВСС. Трябва да сме малко по-интелигентни, не можем да се занимаваме с такива неща.

Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова на днешния отчет на президента по повод СМС скандала във ВСС.

По думите ѝ докато политиците не намерят съгласие, никакви реформи няма да имат резултат. „Стига с това разединение, то ще ни убие“, категорична беше тя. По думите ѝ много от страните защитават националните си интереси по-тихо, други – по-агресивно. „Ние трябва да се научим доблестно да защитаваме нашите национални интереси“, добави вицепрезидентът.

Тя повтори и тезата си срещу разделянето на ВСС на съдийска и прокурорска квота. „Преди това разделяне трябва предварително да се отчетат опасностите“, предупреди Попова.

На въпрос дали президентската институция е единна, Попова отговори: „Нашите роли са различни, моята работа е да съветвам да казвам ясно и категорично какво мисля по възложените ми сфери. По много от нещата се допълваме с държавния глава”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!