Поискаха Цацаров да провери отказа от мястото в Съвета за сигурност на ООН

OFFNews 15 декември 2016 в 15:45 5293 6

Партия „Роден край“ изпрати сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за отказа на страната ни да стане ротационен член на Съвета за сигурност на ООН.

Отказа от мястото в полза на Полша беше обявено преди дни. Кандидатурата на България е издигната още през 2003 г. След отказа от мястото за 2018 и 2019 г. ще имаме такава възможност едва през 2038 г.

От БСП обявиха, че България е изтълкувала подкрепата на Полша за кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН срещу отказа от мястото в Съвета за сигурност на ООН.

Според „Роден край“ кандидатурата е оттеглена в полза на Полша в нарушение на Конституцията, което по думите им е потвърдено по-късно и от външния министър Даниел Митов в изказвания пред медии.

"Считаме, че е налице обосновано предположение за престъпен състав по чл. 103, във връзка с чл. 282 и последващите от НК на Република България", се казва в сигнала на "Роден край".

"Моля да разпоредите спешна проверка на изнесените факти и данни, както и за вашата съответстваща санкция по компетентност на виновните длъжностни лица", пишат още те.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

15.12 2016 в 17:22

Първите два коментара, естествено нищо по темата, на тях проблема им е кой сезира прокуратурата, нещо като Хилъри с мейлите и Бибитко със записите на онези двете патки.
Вместо чичи да коментира защо външния министър ни изигра такава курвачка, точно в момент в който войната е не просто мираж, тя коментира партия "Роден Край".
Безсмислени както винаги....