По 50 лева ще получат пенсионерите за септември (видео)

"Тази отсечка Ботевград-Мездра-Враца-Монтана-Видин ще е като една пълноводна река и около нея ще се върнат и хората, и бизнесът"

Ирина Евгениева 19 август 2020 в 14:15 2504 2

По 50 лева ще получат всички пенсионери към пенсиите си за септември, стана ясно по време на днешното правителствено заседание. 

Кабинетът отпуска над 106 млн. лева, които ще бъдат разпределени на 2,1 млн. пенсионери. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и, или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

"Тези пари са за абсолютно всички пенсионери, така че още днес ще бъдат заредени сметките на НОИ", заяви министър-председателят Бойко Борисов. 

Това е вторият месец, в който се отпускат пари за пенсионерите. Предвидено е и същата сума да се задели за октомври. 

"Ситуацията в света не е лека и ние продължаваме с нашите действия, за да може да окажем подкрепа на всеки един българин", пише премиерът във фейсбук профила си. 

Инфраструктурни проекти

Кабинетът отпусна 379 млн. лева за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин-Ботевград между пътния възел "Макреш" и обходния път на Монтана. 

Направлението Видин-Ботевград е водещ проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ, тъй като с модернизацията на трасето от "Дунав мост II" ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма", коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. 

"Най-вече искам да напомня, че в новия европейски бюджет успях да се преборя допълнително 200 млн. евро да дойдат за Северозапада. Тази отсечка Ботевград-Мездра-Враца-Монтана-Видин ще е като една пълноводна река и около нея ще се върнат и хората, и бизнесът. С министър Ананиев вчера много работихме по темата", каза още Борисов. 

По най-бързия начин да се уведомят жителите на тези населени места, че сме изпълнили ангажимента си. Не само, че се строи, но и се обезпечава строежът на целия лот, нареди премиерът. 

"Инфраструктурните проекти винаги са били във фокуса на работата на правителството. Те са неотменен приоритет, независимо от трудностите, пред които ни изправя пандемията от коронавируса. Защото нашата цел е още по-добро, по-бързо и по-безопасно пътуване на всеки един българин. Продължаваме. Нека хората знаят, че сме обезпечили изграждането на модерна и съвременна инфраструктура", написа министър-председателят във фейсбук. 

Чрез изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

Правителството отпусна 4 045 000 лева по бюджета на община Сандански за реконструкцията на общински път Катунци-Враня и Катунци-Златолист. 

Реконструкцията на пътя се извършва с оглед изключителна му важност за балансираното развитие на туризма в община Сандански.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3900

2

Billy111

19.08 2020 в 14:52

Борбата преди избори е безмилостна жестока.

706

1

order

19.08 2020 в 14:21

Ама сега пак ли дава 50 лв.... оня ден нали ни дава или пак са същите ама двойна покупка с едни пари....нашите пари!!!!!
Да не би да се е бръкнал в чекмеджето!!