И Стара Загора забрани бурките

OFFNews 28 април 2016 в 15:50 13005 7

След Пазарджик, и Стара Загора забрани носенето на публични места на бурки, фереджета и други аксесоари, закриващи лицето и пречещи на разпознаването. 

Това реши общинският съвет, като предложението дойде от общински съветници от НФСБ и ГЕРБ. 

Решението беше подкрепено от всички общински съветници, с изключение на двамата съветници от ДПС. 

За нарушаване на забраната е предвидена глоба до 2000 лева. 

Общинските съветници приеха още решението да се забранят всички публични религиозни прояви, които накърняват общественото спокойствие, морал и традиции, а местата, на които е допустимо извършването на религиозни обреди, трябва да бъдат регламентирани със заповед на кмета на общината.

Общинският съвет в Пазарджик прие вчера почти единодушно забраната на бурки на обществени места. 

При първо нарушение глобата ще е 300 лв, а повторно или всяко следващо - 1000 лв. 

Темата за забрана на бурките на обществени места стана актуална, след като главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че според разследване в Пазарджик се е плащало по 120 лева на месец за носенето на бурка. 

Преди дни Патриотичният фронт внесе за обсъждане законопроект за забрана за носенето на бурки и фереджета на обществени места. Предвидена е глоба от 200 лева за първо нарушение и до 1500 лева за второ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13501

6

Kostadin Stefanoff

28.04 2016 в 17:26

Охлюви, забраната не расизъм а нещо необходимо в цял свят. Има закони, и по тея закони ти трябва да можеш да бъдеш разпознат във всеки един момент. При тях, ако я спре полицай, полицая няма право да и види лицето, щото резняка дето и е съпрук или баща и ще я пребият , че и дори убият, защото я е видял друг мъж! Това нормално ли е? Как да знаеш дали под тоя чаршаф е човека от документа? Че те и в документите са с чаршафа! Това е идиотизъм породен от сляпата вяра във въображаеми приятели!

Аз съм за пълна забрана на религиите на публични места! Във храма всеки да прави каквото си иска , извън храма си преди всичко гражданин на една държава която , колкото и да им се ще на някой хора не се ръководи от религията а от закони!

77927

5

El Commandante

28.04 2016 в 17:14

И още: обади ми се когато видиш радикализиран циганин.
Ама не такива дето са се радикализирали с каменярка и устройват Столипиново Гран При с конски каруци, за радикален ислям ти се говори тука.

77927

4

El Commandante

28.04 2016 в 17:12

"Какво налага държават да се бърка в начина по който се обличат хората?"

Секюрити, тъпак.

И не, бурката НЕ Е традиционна циганска носия.

10352

3

munchо

28.04 2016 в 17:07

И не, такива забрани няма да накарат ромите да имат по-малко деца от расистите ;-)

10352

2

munchо

28.04 2016 в 17:01

Държавата трябва да се бърка в живота на хората само когато се налага. Какво налага държават да се бърка в начина по който се обличат хората? Какъв проблем се решава с това? Колко души носят бурки? Около 10. Колко престъпления са извършени от хора с бурки? Николко. Тия дето се маскират за да извършват престъпления не им пука очевадно какви забрани има. Значи необходимост от такава забрана няма. Каква е тогава целта? Не, не е да се противодейства на радикализацията, защото колкото повече тормозят и забраняват нещо на хората - толкова повече те ще се радикализират. И може би точно това е истинската цел - да се предизвика напрежение и реакция, а тя да стане повод за още репресии. Само дето и тоя път ще страдат невинни хора, както страдаха майките и децата при атентатите предизвикани от предишния възродителен процес.

26179

1

ELPIDA

28.04 2016 в 16:50

Въпросът с бурките трябва да бъде решен кардинално за цяла България!Защо си играем на градове,общини,общински съветници и пр. ?! Няма ли КОЙ ?!