Quantcast

Плевнелиев: Всеки, който отсега си прави сметка за президентския вот, ще сбърка

Юлиан Христов Последна промяна на 21 януари 2015 в 12:02 5768 17

Снимка Сергей Антонов

Всеки, който си прави отсега сметките за президентските избори, ще сбърка. Така президентът Росен Плевнелиев отговори за намеренията си да се кандидатира за втори мандат.

Според него българският народ ще накаже всеки, който си прави сметката през 2015 г., а не работи по приоритетите за страната. 

"През 2015 г. колкото и пъти да ме питате ще се кандидатирам ли за президент, ще ви отговарям директно: "Рано е", каза Плевнелиев. 

На въпрос би ли се изправил на президентски вот срещу Бойко Борисов, ако той се кандидатира за президент, Плевнелиев отговори: "През 2016 г, когато му дойде времето, ще чуете моята категорична позиция".

Плевнелиев обясни, че с премиера нямат противоречия, а отношенията им нарече "мъжки". Плевнелиев обясни, че няма противоречия с правителството. В отговор на въпрос дали е имало разминавания по темата за това да бъде ли изпратена армия на границата, той обясни, че премиерът Борисов се е вслушал в съветите му. По този начин е отпаднала първоначалната идея за съвместни патрули на армията с МВР. 

Той призна, че за намалените пари за отбрана наистина има разминаване между неговата позиция и тази на правителството. Президентът обаче смята, че до края на годината грешката ще бъде компенсирана и към военния бюджет ще бъдат добавени още средства.

"Темата за досиетата на КТБ ще бъде една от големите. 1996 г. 12 банки фалираха, всички бяха свързани или собственост на агенти на Държавна сигурност. Ако това пак се случи, ще покажем, че не се учим от грешките си. Това е трагично и покана за бедност", каза още Росен Плевнелиев.

В отчета за работата си в изминалата година президентът говори за служебното правителство, което излъчи. По думите му и двата служебни кабинета са свършили сериозна работа - първият е извадил държавните пари от КТБ, като по този начин били спасени, а вторият - направил историческото даряване на собствеността на храм-паметника "Св. Ал. Невски" на Българската православна църква. 

"България може и длъжна да добавя стойност към ЕС, още повече в решителен момент, а не да седи безмълвно в ъгъла или да играе ролята на нечий "троянски кон", каза още държавният глава.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2015 в 07:57

Мъжът под чехъл проговори. Да бяхте пуснали Попова, че поне има по-големи топки.

Народът ни ще накаже първо теб, щото се оказа обикновено хюмне, което скача, ляга и прави шоу по заповед, спусната от Банкя.

То още в изборната нощ Бойко ти дръпна ухото ...

22.01 2015 в 04:44

Много мъжки излезе Плевнелиев! Не го беше стражр но аз много си мислех че руснаците могат да го светнат като Стамболов който е посечен от сган русофили .......
Браво!
Най-точния и горд президент 100 години насам!

21.01 2015 в 23:08

Айде върви си бе...и от другите държави вече не те искат тук

21.01 2015 в 20:15

Защо Плевнелиев дразни цялото кралско войнство от всевъзможни врътливи играчи ? Защото за всеобщото им невярване в свесен !

21.01 2015 в 19:42

@ Обективен: Добре че не си министър,че Боко щеше да те плеска-нали казахме без шеги...

21.01 2015 в 19:38

Плевнелев се оказа щастливото попадение на българския преход ! Принципен, неподкупен, компетентен, активен и решителен ! За мен той е най-достойният президент на прехода !

21.01 2015 в 19:00

Както се вижда по дрисканията на герберастката тролска сган, боко още не може да преживее, е не стана президент.

21.01 2015 в 17:34

По какво може да се разбере, че един човек е свестен?
По това, че всички негодници се съюзяват против него.
В тази връзка, ако не уважаваме държавния глава, не уважаваме България и себе си

21.01 2015 в 13:41

#08 - Ми ако искаш може да пробваш и да разбереш, но си приготви по-голяма туба вазелин!

21.01 2015 в 13:29

ultra, и ти си сигурно "мъжкар" като плюнчо плевнелиев.