Плевнелиев: Очаквам наказания за откраднатите подписи

Нели Чолашка 16 април 2014 в 12:32 2844 5

Росен Плевнелиев, президент.

"Откраднатите подписи са сериозен скандал. Това са недопустими действия. Тук опираме до работещи институции. Те трябва да направят своите проверки и съответно да има наказани.

Така президентът Росен Плевнелиев коментира скандала със стотиците имена и ЕГН-та, използвани от партиите без съгласието на притежателите им в подписките за регистрация за изборите.

Злоупотреби е имало и с лични данни на политици и дори на омбудсмана на държавата Константин Пенчев.

Плевнелив коментира и ситуацията в Украйна.

Според него никоя държава няма право да решава бъдещето на тази държава.

"Държавите от Европейския съюз трябва решително и категорично да посочат, че няма да се връщаме обратно към политики от 19 век, когато големи държави и велики сили си позволяваха да разделят, да обявяват някого за периферия.

Надявам се българският народ да е извадил изводите си от Берлинския конгрес, наричан несправедлив. България беше разделена през 19 век, тогава едни големи велики сили седнаха и се разбраха за България.

Възможно ли е в 21 век отново да се върнем към 19 век, защото това се предлага днес от Кремъл – големите да седнат и да се разберат как да бъде произведена една Украйна, която е периферия, която да бъде разделена, която да бъде окупирана.

Единствено народът на Украйна има право да реши своето бъде", заяви Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови