Плевнелиев е възмутен, че кабинетът работи по "Южен поток"

OFFNews 22 юли 2014 в 20:48 5882 13

Снимка president.bg

Президентът Росен Плевнелиев изрази "учудването и възмущението си от продължаването на действията по „Южен поток“ от страна на правителството, въпреки публично поетите на 8 юни 2014 г. от премиера Пламен Орешарски ангажименти за временно спиране на дейностите по проекта."

Поводът за реакцията на държавния глава са появилите се днес следобед публикации, че Българският енергиен холдинг подготвя решение за сключване на договор с „Газпром“ за вземане на милиарден заем за финансиране на българското участие в проекта „Южен поток“.

Президентът напомня, че на 2 юни 2014 г. Европейската комисия обяви, че срещу България е образувана наказателна процедура заради нарушение на правилата за функциониране на европейския вътрешен пазар и конкуренцията.

Неспазването на европейското законодателство може да доведе до налагане на санкции срещу България, които ще бъдат в тежест на всеки български гражданин, каза Плевнелиев.

Държавният глава призовава да бъдат преустановени всякакви действия, свързани с реализацията на проекта, до привеждането му в съответствие с европейското законодателство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!