Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Петър Тодоров е новият главен секретар на МВР

OFFNews 06 август 2021 в 16:41 2847 0

Снимка МВР

Президентът Румен Радев издаде указ, с който назначи Петър Тодоров за главен секретар на Министерството на вътрешните работи, съобщиха от вътрешното ведомство. 

В сряда Министерският съвет взе решение на закрито заседание да предложи Тодоров за главен секретар на вътрешното министерство. 

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков връчи на главен комисар Тодоров документа за назначаването му на длъжността. Главният секретар бе представен официално пред ръководителите на дирекции и служби в МВР от министър Рашков и заместник-министрите Емил Ганчев, Венцислав Катинов и Енчо Мирчев.

Петър Тодоров е с дългогодишен професионален стаж в системата на МВР, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни позиции в ОДМВР - Пловдив. Завършил е висшето си образование във ВНВУ „Васил Левски“ – Велико Търново. От октомври 1989 г. започва едногодишен оперативен курс в Академията на МВР, където се обучава и през следващите две години. От септември 1992 г. започва работа като разузнавач към „Магистрална полиция“.

През 1998 г. става началник на група в сектор „Криминална полиция“ в Трето РУ - Пловдив, а от 2003 г. ръководи сектор „Престъпления по пътищата“ в пловдивската дирекция на МВР. От октомври 2005 г. е началник на Първо РУ – Пловдив и е на този пост до назначаването му за заместник-директор на ОДМВР - Пловдив на 20 май. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 25 юни е временно преназначен за директор на дирекцията, която беше оглавявана от ст. комисар Йордан Рогачев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!