ПЕС обучила 600 активисти за кампанията на Румен Радев

Владимир Йончев, Прага 04 декември 2016 в 11:05 7376 5

Сергей Станишев с вицеканцлера на Германия Зигмар Габриел и лидерът на английските лейбъристи Джеръми Корбин

ПЕС е обучила около 600 активисти, които са се включили в кампанията на Румен Радев и Илияна Йотова, съобщи лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев пред медии в Прага, където се проведе Съвета на ПЕС.

Винаги помагаме на партиите от нашето семейство. След 10 дни в Румъния има избори. Там направихме голямо събитие за младежкия план в подкрепа на кампанията, каза Станишев. Социалистите са създали специална работна група, която да помага при националните избори. В следващата година такива предстоят още в Германия, Франция, Холандия и България.

БСП има шанс да спечели изборите и да управлява. Ако това стане, най-логично би било Корнелия Нинова да е премиер, коментира Станишев.

Очаквам БСП да представи силна алтернативна програма за управление. Защото един от проблемите в България в последните години е, че политиката слезе на кръчмарско ниво, взаимни обиди и дребни интриги. А хората се интересуват кой може да създаде условия за работища икономика, да гарантира работни места, да защити хората в нужда, да даде достъпно образование, допълни той и посъветва БСП да работи в тази посока. Това е много силен шанс за БСП и трябва да бъде използван, посъветва Сергей Станишев.

Той възнамерява да покани Румен Радев, още преди да встъпи в дръжност като новоизбран президент, на заседанието на Съвета на премиерите и президентите на ПЕС, което ще се проведе на 17 декември в Брюксел, но уточни, че още не са разговаряли по тази тема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

5

El Commandante

04.12 2016 в 19:35

Тоа шибан урод Станишев мое ли да млъкне и да спре да се пришива към успехите, бахти мизерника....

16193

2

SC

04.12 2016 в 11:36

Голяма хвалба, голямо нещо. Не разбират ли, че парите и усилията им щяха да са нахалост, ако Баце не се беше самозастрелял с Тетка?
А БСП да внимават и да не опъват много каишката на Радев, че оня е военен и пали бързо. Ако му писне, като нищо ще се извърти и ще ги нахапе.