Пеевски иска спешен избор на нов Инспекторат към ВСС заради случая Дебора

Кристина Минчева 13 септември 2023 в 09:34 1522 0

Делян Пеевски

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Делян Пеевски

Делян Пеевски ще поиска да стартира процедурата по избор на нов Инспекторат към Висшия съдебен съвет, за случая в Стара Загора с обезобразената с макетно ножче Дебора Михайлова. 

Това заяви депутатът от ДПС преди началото на днешното пленарно заседание.

"Получих отговор как нищо не могат да направят по съда и как нищо не е нарушено. Вие как си го представяте, като видяхте това момиче. Днес ще искаме старт", заяви Пеевски.

За случая с 18-годишното момиче се разбра в края на юли - месец след обезобразяването, когато нейните майка и приятелка разказаха за него.

Народният представител от ДПС коментира и конституционните промени. Той бе категоричен, че на първо четене проектът за Конституция ще бъде приет, а между двете четения ще бъдат направени промените, както е по закон.

"Всички промени, които са за първо гласуване, са сигурни. Нека да приемем на първо четене, все пак да не предопределяме решенията на залата, а след това ще разговаряме", каза той.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков също коментира промените в Конституцията, като уточни, че първо текстовете трябва да преминат през Венецианската комисия, което ще се случи в началото на октомври, и след това ще се пристъпи към първо четене на Законопроекта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!