Пеевски е изключителна пиар грешка на правителството, твърди Емил Соколов, бивш кандидат-депутат на ПП

Влиянието на Пеевски е значително ограничено, но той обича да се изтъква, коментира политологът

OFFNews 19 септември 2023 в 15:10 2824 0

Снимка Фейсбук/Емил Соколов

Политическият анализатор и бивш кандидат-депутат на "Продължаваме промяната" Емил Соколов е на мнение, че е "изключителна пиар грешка" фактът, че на депутата от ДПС Делян Пеевски му се "позволява да спекулира със ситуацията" със зърнопроизводителите и "да го играе конституционалист".

Според Соколов силното присъствие на Делян Пеевски в законодателната власт нанася сериозни репутационни щети върху "Продължаваме промяната" (ПП) и "Демократична България" (ДБ). Действително Пеевски е сред най-често говорещите пред журналистите депутати в настоящия парламент, като включително и днес говори от името на правителството по темата за зърнопроизводителите.

"Г-н Пеевски в последно време го играе конституционалист. Във всяка наболяла тема се появява като спасител. Изключителна пиар грешка на настоящото правителство – да му се позволява да спекулира със ситуацията в момента. Ефектът е горчивият вкус, който това оставя в устата на немалко граждани, по-трудно може да се забрави. Влиянието му е значително ограничено, но той обича да се самоизтъква. Това нанася сериозни репутационни щети върху ПП и ДБ", коментира днес пред БНР Соколов.

Политическият анализатор прогнозира, че едно добро представяне на ГЕРБ на местните избори през октомври 2023 г. със сигурност ще засили позициите им в сегашното правителство. По думите му местната власт винаги е била опората на ГЕРБ.

Емил Соколов очаква, че кампанията за предстоящия вот ще бъде трудна за всички. Според него трябва да се даде алтернатива или да се предложи нещо ново на избирателите, които само преди няколко месеца гласуваха на предсрочни парламентарни избори. "Това ще затрудни партийните централи", добави той.

Соколов очаква, че кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София ще бъде успешна, тъй като е била обявена достатъчно рано, а и по-голямата част от ДБ, ПП и "Спаси София" са консолидирани около нея.

"ПП разчита на това, че настоящи депутати, които са кандидати за кметове, са познати на хората и това ще им даде някаква преднина, като няма да се налага да утвърждават нови фигури в кратък период от време", каза още Емил Соколов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша